Nå kommer Toshibas brillefrie 3D-bærbar

Skal fungere uansett sittestilling.

Foto: Toshiba
Foto: Toshiba Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Produsenter av datamaskiner og fjernsynsapparater jobber på spreng for å gjøre 3D-opplevelsen så enkel så mulig på nye enheter. Flere aktører har droppet aktive, dyre briller til fordel for billige, passive briller, deriblant LG og Philips. De fleste er imidlertid enige om at fremtiden må være brillefri, for at 3D-teknologien skal få sitt virkelige gjennombrudd.

Og ingen har vært tydeligere på dette enn Toshiba.

Den japanske elektronikkgiganten er allerede i markedet med brilleløse 3D-TV-er, og nå er de også klare med Qosmio F750, den første bærbare PC-en med 3D-skjerm som ikke krever briller.

PC-en har en 15,6" skjerm som skal kunne vise både 3D- og 2D-bilder samtidig, og takket være et kamera som følger øynene dine, skal 3D-effekten fungere uansett sittestilling, lover Toshiba. Oppdateringsfrekvensen er 120Hz, og oppløsningen er full HD - 1920 x 1080 piksler.

Flere bilder:

Slik fungerer det

3D-effekten er mulig ved at skjermen sender to bilder i litt ulike pespektiver for venstre og høyre øye. Webkameraet følger øyebevegelsene, slik at de to bildene alltid står riktig i forhold til hverandre. 3D-bildet behøver ikke å dekke hele skjermen. Man kan for eksempel ha et åpent nettleservindu, og samtidig spille 3D-spill eller se en 3D-film i et annet vindu.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer