Nå kutter Microsoft lagringsplassen

Mindre lagringsplass, både for de som betaler og de som ikke betaler.

KUTTER: Microsoft kutter nå lagringsplassen i OneDrive, både for deg som betaler og for deg som ikke betaler. Foto: MICROSOFT
KUTTER: Microsoft kutter nå lagringsplassen i OneDrive, både for deg som betaler og for deg som ikke betaler. Foto: MICROSOFT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai 2009 skrev vi for første gang om Dropbox; tjenesten som senere skulle vise seg å bane vei for en hel rekke andre tjenester med tanke på å lagre filer på internett.

Det kjekke med å lagre filer i nettskyen er at de da blir tilgjengelig hvor enn du måtte befinne deg (så lenge du har tilgang til internett). Dermed er det ingen krise om datamaskinen tar kvelden, eller om du jobbet med et regneark hjemme på kveldstid som du glemte å ta med deg på jobb dagen etter.

Flere av tjenestene fungerer så sømløst at nettskyen dukker opp som en egen diskstasjon i operativsystemet. Filer du lagrer der blir automatisk lastes opp og tilgjengelig fra alle andre enheter du har knyttet til den samme kontoen; det være seg mobiltelefoner, nettbrett eller andre ting.

LES OGSÅ: Nå fornyes norske Jottacloud

Ikke lenger ubegrenset lagring

Det er mange aktører på markedet for nettlagring, og blant de største er Microsoft med sin OneDrive-tjeneste. Selskapet har til nå tilbudt 15GB gratis lagringsplass for alle, og på denne tiden i fjor, gjorde de det slik at Office 365-kunder fikk ubegrenset lagringsplass – altså de som abonnerer på Microsofts Office-programmer mot en årlig avgift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer