Alt Facebook lanserte på sin F8 2018

Nå lanserer Facebook Tinder-konkurrent

... og videochat kommer til Instagram. Her er alle de siste nyhetene til selskapet.

LANSERER TINDER-KONKURRENT: Facebook-sjef Mark Zuckerberg viser frem selskapets nye datingfunksjon på sin årlige utviklerkonferanse F8 i San Jose i California tirsdag kveld norsk tid. Foto: Josh Edelson/AFP/NTB Scanpix
LANSERER TINDER-KONKURRENT: Facebook-sjef Mark Zuckerberg viser frem selskapets nye datingfunksjon på sin årlige utviklerkonferanse F8 i San Jose i California tirsdag kveld norsk tid. Foto: Josh Edelson/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Facebook er i hardt vær etter avsløringene om at dataanalyseselskapet Cambridge Analytica samlet data om millioner av uvitende velgere i USA for å hjelpe Donald Trumps valgkamp.

Likevel gikk selskapets årlige utviklerkonferanse, F8, av stabelen som vanlig, i tirsdag kveld norsk tid.

Mark Zuckerberg åpnet med en såkalt keynote hvor han presenterte en rekke nyheter som kommer på selskapets plattformer i tiden fremover.

«Tøm historikk»

Kanskje nettopp med den mye omtalte dataskandalen i tankene, kommer Facebook med en ny funksjon kalt «Clear History».

Med denne vil det bli mulig å slette dataene Facebook har samlet inn fra nettstedet og apper som bruker nettsamfunnes annonse- og analyseverktøy, ifølge TechCrunch.

I tillegg vil det bli mulig å skru av at noe lagres i det hele tatt.

Lanserer datingfunksjon

Nyheten som har fått mest oppmerksomhet er imidlertid at Facebook kommer med en datingfunksjon.

Her vil man få mulighet til å lage en egen datingprofil separat fra sin egen Facebook-profil, og så vil man matches opp mot andre basert på datingpreferanser, ting man har i felles og felles venner.

- De vil ha mulighet til å oppdage andre med like interesser via Grupper eller Arrangementer, skriver Facebook i en pressemelding.

Ifølge TechCrunch vil man dog ikke matches opp mot de man er venner med.

Det man gjør i datingfunksjonen vil heller ikke være synlig for venner, bedyrer Facebook, som skal begynne å teste den senere i år.

Forenkler Messenger

I tillegg til at Facebook skal forenkle brukergrensesnittet i Messenger ved å fjerne blant annet kamera- og spill-fanene, kommer meldingsappen også til å få en oversettingsfunksjon.

I første omgang vil det kun fungere med samtaler fra engelsk til spansk gjort av amerikanske brukere via Marketplace, altså kjøp- og salg-grupper.

OVERSETT MELDINGER: I dag kan man oversette innlegg og kommentarer på Facebook. Snart kommer funksjonen til Messenger-appen. Skjermbilde: Facebook
OVERSETT MELDINGER: I dag kan man oversette innlegg og kommentarer på Facebook. Snart kommer funksjonen til Messenger-appen. Skjermbilde: Facebook Vis mer

Deretter skal den utvides til alle brukere i USA, og etter hvert vil den bli tilgjengelig for både flere språk og land.

Videochat på Instagram

NYE DELEMULIGHETER: Snart blir det mulig å dele fra tredjepartsapper til både Instagram og Facebook Stories. Skjermbilde: Facebook
NYE DELEMULIGHETER: Snart blir det mulig å dele fra tredjepartsapper til både Instagram og Facebook Stories. Skjermbilde: Facebook Vis mer

Instagram har blitt et viktig satsingsområde for Facebook i kampen mot Snapchat.

En av nyhetene som nå vil komme til Instagram er videosamtaler, som vil bli tilgjengelig i meldingsfunksjonen Instagram Direct, både en-til-en og i grupper.

I tillegg skal det bli enklere å dele innhold til Instagram Stories fra tredjepartsapper, som for eksempel Spotify, SoundCloud eller GoPro.

I Explore-seksjonen, som du finner i samme fane som du gjør søk, vil det bli mulig å vise frem innhold basert på kategori, for eksempel hunder eller fotografi.

De lanserer dessuten et nytt filter for å filtrere ut støtende kommentarer.

Til slutt vil det også komme flere AR-effekter, og hvem som helst vil kunne lage ansiktsfiltere med mer og bruke det i sine Stories-oppdateringer.

… og gruppevideochat i WhatsApp

Facebooks andre meldingsapp, WhatsApp, vil for øvrig også få gruppevideosamtaler, sammen med klistremerker.

Oculus Go, også til Norge

Til slutt kunne Facebook meddele at Oculus’ første såkalte «standalone» VR-briller, altså VR-briller som kan brukes uten PC eller mobil, nå slippes for salg, også i Norge.

Den vil koste 199 dollar for 32 GB-versjonen, og 249 dollar for 64 GB-versjonen. Norske priser er foreløpig ikke kjent.

Vi har allerede prøvd ut Oculus Go, og du kan lese mer om det ved å følge lenken under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer