Nå må du bytte LastPass-passord

Passordtjenesten muligens tappet for informasjon.

LastPass kan ha opplevd datainnbrudd og tvinger nå brukerne til å bytte hovedpassordet sitt.
LastPass kan ha opplevd datainnbrudd og tvinger nå brukerne til å bytte hovedpassordet sitt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mang en gang har vi anbefalt deg å bruke LastPass; en passordtjeneste der du kun trenger å huske ETT passord, for så å få tilgang til resten av passordene du bruker rundtom. Sist da Sonys PSN-tjeneste ble hacket i forrige uke.

Nå sender selskapet ut en sikkerhetsadvarsel der de kommuniserer at databasen deres kan være utsatt for datatyveri. I hvert fall er har de hatt unormalt høy trafikk på en av sine databaseservere og tar derfor utgangspunkt i at det verste har skjedd - data har blitt stjålet.

Data som kan være stjålet er epostadresse, det hashede passordet ("master-passordet") og passordsaltet. At passordet er hashet betyr at det opprinnelige passordet er matet inn i en enveisfunksjon (kombinert med "salt", altså en tilfeldig tegnrekke) slik at resultatet blir en tilfeldig tegnrekke. Det er ikke mulig å reversere denne prosessen, så LastPass kan sjekke at passordet ditt er riktig når du logger på (fordi det vil gi samme hash hver gang med det samme saltet), men kan ikke finne ut hva passordet er ut fra den hashede utgaven. Slik lagrer vi også passord på DinSide, så hvis du glemmer passordet ditt, må du få et nytt fordi vi ikke kan finne ut av hva passordet ditt var i utgangspunktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer