Nå må du velge nettleser

Fra midten av mars må du ta stilling til hvilken nettleser du skal bruke.

Nå må du velge nettleser
Publisert
Sist oppdatert

Vet du hvilken nettleser du bruker når du surfer på nettet? Vel, hvis du ikke vet det, men trykker på et ikon med en "e" på hver gang du går på nett, så er du ikke alene. Det er slett ikke alle som har et forhold til hvilket program de bruker.

Men fakta er at det er mange programmer å velge mellom. "e"-en står for Microsofts Internet Explorer, og det er i dag den mest utbredte nettleseren av dem alle. Ikke så rart kanskje, da den følger med Windows som standard, og Windows har som kjent mer enn 90% markedsandel på PC-er.

Får IE færre brukere?

Det er nettopp dette som var bakgrunnen for at selskapet bak en annen nettleser, Opera Software, leverte inn en klage til EU på at Microsoft misbrukte sin monopolsituasjon, ved å aldri gi sine brukere muligheten til å velge nettleser. Opera fikk medhold, og etter mange runder i rettsapparatet har nå EU inngått et forlik med Microsoft. Forliket går ut på å gi brukerne av Windows et valg mellom de forskjellige, mest populære nettleserne.

- Internet Explorer har rundt 70% markedsandel, forteller Microsofts norske Windows-direktør John Henrik Andersen til DinSide Data.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.