Hvordan se at det er svindel?

Nå må nordmenn passe seg ekstra godt

KOMMENTAR: Ikke så lett å avsløre dårlig språk fra svindlere lenger.

SER EKTE UT: Nå har svindlerne brått blitt svært gode i norsk. Dermed bør nordmenn være ekstra påpasselige. Foto: Pål Joakim Pollen
SER EKTE UT: Nå har svindlerne brått blitt svært gode i norsk. Dermed bør nordmenn være ekstra påpasselige. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den jevne nettbruker har med årene lært seg at når noe er for godt til å være sant, så er det nettopp det som er tilfellet.

For noen år tilbake var det for eksempel svært vanlig å motta svindel-e-post som hevdet at man hadde vunnet i et lotteri, hadde krav på en stor arv i utlandet eller lignende, der man typisk måtte overføre penger til den som skulle sørge for det formelle. Eller «Nigeriabrev» på populærspråket.

Mange har bitt på, og det gjorde slik e-postsvindel svært lukrativt for bakmennene. På et tidspunkt anslo man at så mye som 90 prosent av all e-post var spam (reklame, svindel og lignende), mens det de senere årene har sunket noe – til rundt 60 prosent ifølge Statista.

Og når mannen i gata har fått øynene opp for slik svindel, har den typen svindel også avtatt.

Her på Dinside har vi i alle år hatt e-postadressene våre åpne på nett, der du kan sende journalisten en e-post ved å trykke på navnet i toppen av saken.

Det gjør også at våre e-postadresser sikkert er å finne i all verdens spam-databaser, så vi har nok mottatt mer e-post av den typen enn de fleste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer