Coronaviruset

Nå redder 3D-printere liv

Produserer flere hundre livsviktige ventiler til pustemaskiner i døgnet.

3D-SKREVNE VENTILER: Christian Fracassi, i Isinnova, (til venstre) kastet seg rundt for å hjelpe sykehuset med 3D-skrevne ventiler til livsviktige pustemasker. Foto: Isinnova
3D-SKREVNE VENTILER: Christian Fracassi, i Isinnova, (til venstre) kastet seg rundt for å hjelpe sykehuset med 3D-skrevne ventiler til livsviktige pustemasker. Foto: Isinnova Vis mer
Publisert

Det omfattende coronautbruddet påvirker fabrikker og forsyningsledd verden rundt, og det har blant annet ført til at italienske sykehus mangler livsviktig utstyr.

Et sykehus i byen Brescia i regionen Lombardia i nordlige Italia, et område som er rammet hardt av coronaviruset, manglet ventiler som brukes i pustemaskiner for pasienter på intensivavdelingen. De hadde 250 coronapasienter innlagt, men de vanlige ventilene er designet for å kunne brukes maksimalt 8 timer om gangen.

Etter at sykehuset fikk beskjed om at leverandøren ikke kunne levere nok ventiler, satte den italienske journalisten Nunzia Vallini, i Giornale di Brescia, sykehuset i kontakt med Massimo Temporelli, som er grunnlegger av selskapet The FabLab, som blant annet jobber med 3D-printing.

Løste problemet med 3D-printere

Temporelli tok kontakt med flere 3D-printerselskaper i området før han fikk napp hos Isinnova og toppsjefen Christian Fracassi, som sammen med, FabLab-ingeniøren Alessandro Romaioli og en 3D-printer i bagasjen, tok turen til Brescia for å se på ventilen.

Tre timer senere hadde de en prototype klar for testing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer