Nå satser Nikon speilløst

Lanserer Nikon 1-systemet med to nye kameraer.

Nikon 1 V1 er verdens minste systemkamera med elektronisk søker, men skal ha lynrask autofokus og muligheten til å ta 60 bilder i sekundet med full oppløsning. Foto: Nikon
Nikon 1 V1 er verdens minste systemkamera med elektronisk søker, men skal ha lynrask autofokus og muligheten til å ta 60 bilder i sekundet med full oppløsning. Foto: Nikon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens både Sony, Olympus, Panasonic, Samsung og Pentax byr på systemkameraer uten speil, har de to store kjempene Canon og Nikon sittet på gjerdet og fortsatt holdt på det tradisjonelle speilreflekskameraet med speil og optisk søker.

Nikon har i dag avslørt to nye systemkameraer uten speil, som blir de to første modellene i det nye Nikon 1-systemet. Disse modellene har imidlertid en noe mindre sensor (1"), som gir en beskjæringsfaktor på 2,7.

Det betyr med andre ord kortere brennvidder i objektivene og muligheten for å konstruere både kamerahus og objektiver mindre enn de største konkurrentene i dette markedet.

Les også: Test av 6 systemkameraer

Nikon 1 V1

Entusiastmodellen blir Nikon V1, som vil by på både fase- og kontrastbasert autofokus; verdens raskeste i følge selskapet selv. Kameraet har en elektronisk søker med 1.400.000 punkter, samt en port for å koble inn GPS-enhet eller mini-blits.

V1 blir også det minste og letteste systemkameraet med elektronisk søker på markedet og har en 3" LCD-skjerm på baksiden med 920.000 punkters oppløsning. Kameraet kan også filme i full HD (1080p), eller ta stillbilder med 10 megapikslers oppløsning. Maksimal ISO-verdi er 3200.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer