Windows 10

Nå skal du få mer kontroll over Windows 10-oppdateringene

Slik skal Microsoft hindre nok en runde med oppdateringskrøll.

KOMMER I MAI: Microsoft lover Windows 10-brukerne mer kontroll. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
KOMMER I MAI: Microsoft lover Windows 10-brukerne mer kontroll. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Denne uken annonserte Microsoft at vårens storoppdatering kommer i mai, og får dermed navnet Windows 10 May Update. Oppdateringen inneholder flere nyheter og endringer i brukergrensesnittet, blant annet i form av et nytt hvitt tema.

Samtidig gjør Microsoft det mulig å avinstallere flere av de innebygde appene i Windows 10, som tidligere ikke var mulig.

Du kan lese mer om mai-oppdateringen til Windows 10 i vår sniktitt.

Gir brukerne mer kontroll

Etter en mildt sagt trøblete utrulling av oktober-oppdateringen til Windows 10 i fjor høst, gjør Microsoft flere endringer for å begrense mulighetene for at noe liknende skjer igjen. Et ledd i dette er å gi brukerne mer kontroll over oppdateringene som sendes ut.

Frem til nå har det vært slik at oppdateringer sendes automatisk til Windows 10-PC-er, det blir det nå slutt på. Fra og med mai-oppdateringen endres dette.

Her følger høydepunktene:

  • Windows 10-brukerne får varsel om at en ny funksjonsoppdatering er klar, men de kan selv velge om de vil installere den.
  • Hvis en enhet har en Windows 10-versjon med utgående støtte, vil funksjonsoppdateringen sendes ut automatisk. Dette for å sørge for at enhetene holder seg oppdatert.
  • Brukere som trykker på «se etter oppdatering» vil kun motta sikkerhetsoppdateringer og månedlige optimaliseringer.
  • Funksjonsoppdateringer, det vil si de store oppdateringene som kommer to ganger i året, får en egen del i Windows Update, og brukerne kan selv velge om de ønsker å laste ned og installere den.

På den måten kan du fint vente med å installere funksjonsoppdateringene til du har hørt tilbakemeldinger fra andre brukere med samme PC, og vet at det er trygt å oppdatere.

Les mer her om Microsofts oppdateringsplaner.

Grundigere testing

En annen ting Microsoft gjør for å sørge for at utrullingen av mai-oppdateringen blir så smidig som mulig, er å gjøre den tilgjengelig i «Release Preview»-delen av testingen på et tidligere tidspunkt slik at de kan få flere tilbakemeldinger og luke ut eventuelle feil før oppdateringen blir tilgjengelig for alle Windows 10-brukere.

«Release Preview» er en del av Windows Insider Program, kort fortalt betaprogrammet til Microsoft for Windows 10, og er for dem som ønsker å teste oppdateringer, nye apper og drivere før de blir offisielt tilgjengelig.

Windows 10 May Update ventes i slutten av mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer