iTunes på Samsungs TV-er

Nå skal erkerivalene Apple og Samsung samarbeide

De to elektronikkgigantene annonserer overraskende samarbeid. Først kommer iTunes på Samsungs TV-er. AirPlay 2 er også på vei.

ITUNES: Snart kan personer med Samsung-TV se filmer og TV-serier fra iTunes. Foto: Samsung.
ITUNES: Snart kan personer med Samsung-TV se filmer og TV-serier fra iTunes. Foto: Samsung. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konkurrentene Apple og Samsung annonserer i dag at iTunes blir tilgjengelig på flere av TV-modellene til det sørkoreanske selskapet. Har du en Samsung-TV fra 2018 eller har planer om å kjøpe en 2019-modell, kan du se filmer og TV-serier fra iTunes direkte på TV-en.

Samsung opplyser at det gjelder smart-TV-er fra 2018 og 2019, og at det inkluderer QLED-modeller med 4K- og 8K-oppløsning.

Gjennom den offisielle iTunes-appen får du tilgang til alt videoinnholdet du har kjøpt, men du kan også leie og kjøpe filmer direkte i appen og se det på Samsung-TV-en din. Dette er første gang iTunes' film- og TY-innhold er tilgjengelig på en ikke-Apple-plattform foruten om Windows.

- Vi er stolte av vårt arbeid med industriledere for å levere det bredeste tilbudet på vår Smart TV-plattform. Å levere mer innhold, verdi og funksjonalitet til Samsung TV-eiere og Apple-kunder gjennom iTunes og AirPlay, er godt for alle, sier Won-Jin Lee, visepresident for Visual Display i Samsung, i en pressemelding.

iTunes blir tilgjengelig på Samsungs TV-er i 100 land. For 2018-modellene må man laste ned en fastvareoppdatering for å få tilgang til appen. Lanseringen er satt til våren.

Per nå er apper som HBO Nordic, Amazon Prime Video, TV 2 Sumo, Netflix og Google Play Movies & TV tilgjengelig på Samsungs smart-TV-er.

AirPlay kommer også

I tillegg vil TV-ene også få støtte for AirPlay 2-teknologien til Apple. Samsung TV-eiere i 190 land får tilgang til AirPlay og kan strømme multimedia som videoer og bilder fra Apple-enhetene deres direkte til TV-en.

AirPlay 2 kommer også til Samsungs TV-er fra 2018 og 2019.
AirPlay 2 kommer også til Samsungs TV-er fra 2018 og 2019. Vis mer

- Vi ser frem til å levere iTunes og AirPlay 2 til enda flere kunder verden rundt gjennom Samsung smart-TV-er, slik at iPhone-, iPad og Mac-brukere har flere måter å nyte deres favorittinnhold på den største skjermen i hjemmet, sier Apples visepresident for Internet Software and Services, Eddy Cue, i pressemeldingen.

Denne annonseringen er nok et tegn på at Apple satser mer og mer på tjenester.

Hva syns du om at iTunes og AirPlay 2 kommer til Samsung-TV-er?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer