CES 2020

Nå skal LGs rullbare TV straks rulles ut

Men vi er ikke sikre på om vi kommer til å si løp og kjøp ...

TROLL AV ESKE: LG lover at deres rullbare TV kommer i butikkene om kort tid. Video: Bjørn Eirik Loftås, Dinside Vis mer
Publisert

LAS VEGAS, DINSIDE: Det var under fjorårets CES-messe i Las Vegas at vi først stiftet bekjentskap med TV-en som kan rulles ned i TV-benken når den ikke er i bruk, og selv om det ble lovet, har ikke Signature R kommet i butikkene ennå. Men det skal skje tidlig i 2020, lovet LG under mandagens pressekonferanse i forkant av årets CES-messe.

3 millimeter og fleksibel

TV-en måler 65 tommer og har et tynt OLED-panel, og det er her selve hemmeligheten ligger. Takket være at hver piksel genererer sitt eget lys, og ikke er avhengig av flere lag med filtre og bak/sidelys, kan panelene både være svært tynne og altså rullbare. Denne er 3 millimeter tynn.

Vi tror imidlertid ikke det vil bli solgt svært mange av dem, vi snakker her tross alt om en TV som fort kommer til å koste flere hundre tusen kroner når den omsider er klare for markedet (ingen hos LG vil bekrefte noen pris ennå). Se video øverst i saken og klikk her for å lese mer om Signature R.

Som kunst på veggen

LG hadde imidlertid flere TV-er å vise fram, og kanskje mest interessant var den nye Gallery-serien. Dette er TV-er som henger like tett mot veggen som et bilde, og i motsetning til Samsungs The Frame, sitter alle tilkoblingene i selve TV-en på baksiden, og ikke i en ekstern boks.

KUNST-TV: Gallery-serien består av TV-er som skal være minst like mye et kunstverk som en TV, ifølge LG. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KUNST-TV: Gallery-serien består av TV-er som skal være minst like mye et kunstverk som en TV, ifølge LG. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

TV-en kommer med en spesiell monteringsløsning som skal hjelpe deg med å skjule det som er av kabler.

Også dette er en OLED-TV, og tykkelsen er bare 2 centimeter. Den kommer i størrelser på 55, 65 og 77 tommer, og kan vise malerier og kunst - med en kledelig ramme - når du ikke ser på levende bilder.

SOM KLISTRET TIL VEGGEN: TV-en bygger bare to centimeter fra veggen, men har likevel plass til alle tilkoblingene på baksiden. En spesiell oppheng- og kabelløsning følger med. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SOM KLISTRET TIL VEGGEN: TV-en bygger bare to centimeter fra veggen, men har likevel plass til alle tilkoblingene på baksiden. En spesiell oppheng- og kabelløsning følger med. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Kraftigere og smartere

Alle årets OLED-modeller fra LG vil være utstyrt med en ny og kraftigere prosessor som blant annet skal kunne optimalisere lyd og bilde på direkten basert på sjanger, og et eget filmmaker-modus. Sistnevnte sørger for at filmer og serier blir vist i tråd med regissørens intensjoner. Det betyr blant annet at alt av filtrering og optimalisering av bevegelser og lignende, vil bli deaktivert.

Dinside kommer tilbake med mer info når vi får tatt TV-ene i nærmere øyesyn.

Flere ferske nyheter fra CES 2020

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer