Microsoft Defender

Nå skal Microsoft beskytte Mac-en din

Jobber med ny sikkerhetsportal som også støtter macOS, Android og iOS i tillegg til Windows.

MICROSOFT DEFENDER: Den nye sikkerhetsportalen kommer til Windows, macOS, Android og iOS. Foto: Microsoft
MICROSOFT DEFENDER: Den nye sikkerhetsportalen kommer til Windows, macOS, Android og iOS. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert

I dag kommer Windows 10 og Windows 11 med en integrert sikkerhetssentral fra Microsoft, kalt Windows Defender, som gir brukeren beskyttelse mot antivirus og liknende trusler. I tillegg kan man blant annet sikre personlige filer mot løsepengevirus gjennom programmet.

Nå planlegger Microsoft en overhaling av tjenesten og lansering til flere plattformer. Nettstedet WindowsLatest skriver at Microsoft Defender, som blir det nye navnet, også skal slippes til Mac, Android og også iOS, slik at du kan beskytte Mac-en og iPhonen din med Microsoft-programvare.

PS. Tidligere denne uka anbefalte Microsoft macOS Monterey-brukere om å oppdatere Mac-ene sine etter at selskapet avdekket en sikkerhetssvakhet i operativsystemet. Svakheten er tettet av Apple og en oppdatering er tilgjengelig.

TOFAKTOR: Når du logger på en tjeneste må du godkjenne påloggingen i en app. Det øker sikkerheten betraktelig. Foto: Pål Joakim Pollen. Video/Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Ny sikkerhetsportal

Alle detaljene er ikke helt kjent ennå, dette fordi Microsoft ikke offisielt har annonsert Microsoft Defender for forbrukere ennå, men WindowsLatest skriver at det blir mulig å overvåke alle tilkoblede enheter fra et hoveddashbord, som inneholder informasjon om trusler som passord på avveie og forsøk på identitetstyveri, samtidig som den har funksjonalitet som antivirus, beskyttelse mot skadevare og nettfisking.

I sikkerhetshuben blir det også mulig for foreldre å holde oversikt over barnas enheter, skriver nettstedet, men det er uvisst om den integrerer Microsoft Family som gjør det mulig å sette skjermtidsbegrensninger, blokkere upassende innhold, se aktivitetsrapporter over barnas PC-/mobil-bruk og liknende.

Ukjent lanseringsdato

Windows Defender er blant de høyest rangerte antivirus-programmene på markedet, og fikk full pott i den seneste testen til sikkerhetsportalen AV-Test.org.

Det er ikke kjent når nye Microsoft Defender rulles ut til brukerne, men en testversjon (tilsynelatende kun for Microsoft-ansatte) er tilgjengelig i Microsoft Store. WindowsLatest skriver at de trolig programmet lanseres i løpet av de kommende månedene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer