Microsoft Defender

Nå skal Microsoft beskytte Mac-en din

Jobber med ny sikkerhetsportal som også støtter macOS, Android og iOS i tillegg til Windows.

MICROSOFT DEFENDER: Den nye sikkerhetsportalen kommer til Windows, macOS, Android og iOS. Foto: Microsoft
MICROSOFT DEFENDER: Den nye sikkerhetsportalen kommer til Windows, macOS, Android og iOS. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert

I dag kommer Windows 10 og Windows 11 med en integrert sikkerhetssentral fra Microsoft, kalt Windows Defender, som gir brukeren beskyttelse mot antivirus og liknende trusler. I tillegg kan man blant annet sikre personlige filer mot løsepengevirus gjennom programmet.

Nå planlegger Microsoft en overhaling av tjenesten og lansering til flere plattformer. Nettstedet WindowsLatest skriver at Microsoft Defender, som blir det nye navnet, også skal slippes til Mac, Android og også iOS, slik at du kan beskytte Mac-en og iPhonen din med Microsoft-programvare.

PS. Tidligere denne uka anbefalte Microsoft macOS Monterey-brukere om å oppdatere Mac-ene sine etter at selskapet avdekket en sikkerhetssvakhet i operativsystemet. Svakheten er tettet av Apple og en oppdatering er tilgjengelig.

Ny sikkerhetsportal

Alle detaljene er ikke helt kjent ennå, dette fordi Microsoft ikke offisielt har annonsert Microsoft Defender for forbrukere ennå, men WindowsLatest skriver at det blir mulig å overvåke alle tilkoblede enheter fra et hoveddashbord, som inneholder informasjon om trusler som passord på avveie og forsøk på identitetstyveri, samtidig som den har funksjonalitet som antivirus, beskyttelse mot skadevare og nettfisking.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer