Nå skal Nokia ta Apple

Lanserer musikktjeneste og iPhone-konkurrent i dag?

Nå skal Nokia ta Apple
Publisert
Sist oppdatert

Med iTunes Music Store har Apple festet et klamt grep om musikksalg over nettet.

Det har Nokia sett seg lei på.

Senere i dag lanserer finnene sin nye "Comes with music"-pakke, som skal bundles med nye telefoner. Pakken gir deg fri tilgang til Nokias musikknettbutikk i 12 måneder, der du kan laste ned så mye musikk du vil.

Gratis og din

Imponerende er det at Nokia også faktisk lar deg beholde denne musikken etter at de 12 månedene har gått. Detaljene er ikke bekreftet ennå, men vi regner med at denne musikken kun lar seg spille av på den aktuelle telefonen, og at filene derfor har en form for DRM-beskyttelse. Noe annet er vi sterkt i tvil om at platebransjen hadde gått med på.

Om Nokia kommer til å selge et slikt abonnement uten at du trenger ny telefon gjenstår å se, og det blir spennende å se hva denne herligheten kommer til å koste.

Det ser imidlertid ikke ut til at tjenesten vil lanseres i Norge i dag, men at svenskene får æren av å være først ute (skal vi tro Music Nokia com - se her). Vi oppdaterer artikkelen når vi får vite mer.

For øvrig er det heller ikke lenge siden Sony Ericsson lanserte en DRM-fri musikktjeneste (riktignok uten abonnementsmuligheter). Denne kan du lese om i denne artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer