Nå skal PC-pekeplatene bli bedre

Microsoft vil gjøre bærbare like lette å fingerstyre som Apples MacBook.

Noe av det som gjør en bærbar Mac så bra er den responsive og funksjonsrike pekeplaten. Nå vil Microsoft ha samme kvalitet i maskiner som kjører deres operativsystem. Foto: Pål Joakim Olsen
Noe av det som gjør en bærbar Mac så bra er den responsive og funksjonsrike pekeplaten. Nå vil Microsoft ha samme kvalitet i maskiner som kjører deres operativsystem. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pekeplater på Windows-bærbare kan være alt fra helt fantastiske til ubrukelige, men de færreste når uansett Apples MacBook-pekeplater opp til knærne.

Det skyldes delvis dårlig maskinvare, men noe er også grunnet Windows.

Nå har Microsoft endelig planer om å gjøre noe med saken, og det skjer i forbindelse med Windows 8.1-oppdateringen som offisielt kommer til høsten, melder The Verge.

Les også: Asus flytter grenser med ny Ultrabook

Små berøringsskjermer

På BUILD 2013-konferansen i forrige uke avslørte Microsoft at de har gått sammen med Intel, Elan og Synaptics, slik at Windows 8.1 skal kunne kontrollere en pekeplate direkte, og ikke være avhengig av tredjeparter.

At Apple har full styring over både maskinvare og programvare er hovedårsaken til at akkurat deres pekeplate fungerer så bra som den gjør.

Microsofts tanke er at de fremtidige pekeplatene skal kunne fungere mer som små berøringsskjermer, samtidig som de også åpner for smidigere skrolling og bedre zooming og panorering.

Les også: Lurt å vente med å kjøpe ny PC

Kommer for fullt neste år

Prosjektet kalles for "Precision Touchpad", og det første resultatet ventes å dukke opp med begrenset tilgjengelighet senere i år, men med full tilgjengelig i 2014.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer