Netflix

Nå skrur de opp kvaliteten

Omsider kan du igjen nyte favorittseriene dine i 4K.

ENDRER KVALITETEN: Netflix skrur opp kvaliteten igjen. Foto: Lionel BONAVENTURE / AFP
ENDRER KVALITETEN: Netflix skrur opp kvaliteten igjen. Foto: Lionel BONAVENTURE / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På grunn av enorm pågang i forbindelse med coronautbruddet, valgte strømmetjenester som Netflix og YouTube, etter forespørsel fra EU, å nedjustere kvaliteten på innholdet sitt for å begrense belastningen på Internett. Netflix kuttet blant annet bitraten med 25 prosent.

Men nå ser det ut til at tjenestene begynner å skru opp kvaliteten igjen. Har du 4K-TV og abonnerer på Netflix Premium kan du se innholdet i ypperste kvalitet.

Øker gradvis

Det er FlastpanelsHD som melder at brukere i blant annet Norge, Danmark og Tyskland opplever at Netflix strømmer i en høyere bitrate enn det de har gjort den seneste tiden, og overfor nettstedet bekrefter Netflix at de jobber med bredbåndleverandørene for å øke kapasiteten.

Ifølge rapportene er 4K HDR ved en bitrate på inntil 15 Mb/s igjen tilgjengelig for premiumabonnentene.

– Den siste måneden har vi opplevd en firedobling av normal kapasitet. Når forholdene bedrer seg, vil vi fjerne disse begrensningene, sier selskapet i en kort uttalelse til FlatpanelsHD.

TRAILER: Will Ferrel og Rachel McAdams spiller det islandske paret Lars og Sigrit i filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Reporter: Christian Wehus. Video: Netflix. Vis mer

– Apple har økt

Så gjenstår det å se hva de andre strømmetjenestene gjør, men ifølge rapportene ser det ut til at både Apple og YouTube øker kvaliteten. FlatpanelsHD skriver at YouTube-brukere kan aktivere 4K-kvalitet manuelt, mens nettstedet 9to5Mac skriver at Apple allerede har økt bildekvaliteten på Apple TV+.

Andre som har nedjustert kvaliteten på grunn av pågangen i forbindelse med coronautbruddet, er Amazon, Facebook og Instagram.

Corona har for øvrig ikke bare ført til at bildekvaliteten blir dårligere, men også at flere serier er blitt utsatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer