Google med automatisk sletting

Nå slipper du at Google tar vare på alt

Lar deg automatisk slette data knyttet til brukerkontoen din.

AUTO-SLETTING: Google ruller nå ut en ny funksjon der du automatisk kan slette aktivitet etter en viss tid. Foto: Pål Joakim Pollen
AUTO-SLETTING: Google ruller nå ut en ny funksjon der du automatisk kan slette aktivitet etter en viss tid. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Å sjekke hva Google vet om deg kan brått gi deg hakeslipp – enten det dreier seg om alt du noen gang har søkt etter, hvor du har vært til enhver tid, YouTube-videoene du har sett eller alt du har kjøpt.

Dette er informasjon Google samler inn både for å gi deg målrettet reklame basert på interesser, men også for å gjøre tjenestene sine bedre med tanke på anbefalinger, hvordan søkeresultatene sorteres og den slags.

I artikkelen lenket til over viser vi hvordan du kan redigere denne oversikten, slik at du kan luke ut elementene du ikke vil ha knyttet til brukerkontoen din, slette ting som er gammelt eller hva det måtte være.

Lar deg auto-slette

Nå ruller Google ut en ny funksjon, der selskapet tilbyr automatisk sletting av eldre data.

I første omgang kan du velge om du vil at alt som er eldre enn tre eller 18 måneder automatisk skal slettes. Dette vil da pågå kontinuerlig, slik at informasjon eldre enn de angitte tidsperiodene ikke lenger blir knyttet til kontoen din.

Google-tjenestene som vil støttes til å begynne med er lokasjonsdata (altså hvor du har vært til enhver tid) og web- og aktivitetsdata (det du har søkt etter, nettsteder du har besøkt, apper du har brukt og den slags).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer