Oculus Quest

Nå trenger du ikke lenger å koble til PC-en

Oculus med frittstående VR-sett som kan spore bevegelse uten bruk av eksterne kameraer.

NYTT VR-HODESETT: Oculus har annonsert Quest - et frittstående VR-hodesett som du ikke trenger å koble til en PC. Foto: Oculus
NYTT VR-HODESETT: Oculus har annonsert Quest - et frittstående VR-hodesett som du ikke trenger å koble til en PC. Foto: Oculus Vis mer
Publisert

Facebook-eide Oculus har nå vist fram sitt kommende VR-sett, Quest, og nå har selskapet kombinert det beste fra Oculus Rift og Oculus Go.

For der Rift-utgaven må kobles til en kraftig PC og kommer med to håndkontrollere og eksterne kameraer som kan spore din bevegelse i rommet, er Oculus Go en frittstående utgave som også er noe enklere – ikke får du med Touch-kontrollerne, og sporingen begrenser seg til hvordan du beveger hodet, og ikke hele kroppen.

Bruker sensorer i brilla

Quest-utgaven har fire innebygde ultravidvinkelkameraer som kontinuerlig beregner din posisjon når du beveger deg. Det gjøres ved å lete etter gulv/underlag, vegger, hjørner, lyskilder og andre objekter, som så analyseres i sanntid.

Dermed oppnår man den velkjente «six degrees of freedom» – altså der det ikke bare er hodebevegelsene dine som påvirker det du ser på innsida av brilla, men også din fysiske forflytning. Altså: rotasjon i tre akser + forflytning i tre akser = seks.

MED TOUCH-KONTROLLERE: I motsetning til Go-hodesettet, kommer Quest med Oculus' Touch-kontrollere. Foto: Oculus
MED TOUCH-KONTROLLERE: I motsetning til Go-hodesettet, kommer Quest med Oculus' Touch-kontrollere. Foto: Oculus Vis mer

Nevnt er at Quest også vil bli solgt med Oculus' Touch-kontrollere – de samme som følger med i Rift-utgaven. Disse er typisk hendene dine når du spiller VR-spill og blir sporet basert på hvordan du beveger dem. De har knapper for å plukke opp ting, skyte og den slags.

Høy oppløsning

Oculus har ikke avslørt veldig mange detaljer vedrørende maskinvaren i Oculus Quest, utover at den rimeligste utgaven vil komme med 64 GB lagringsplass (dobbelt så mye som i Go), og at oppløsningen er 1600x1440 piksler per øye – det samme som i Go, men høyere enn hos Rift (1080x1200). Det vil også bli mulig å justere avstanden mellom de to linsene slik at de kan tilpasses per bruker.

Prisen ved lansering blir 399 dollar i USA (3240 kroner etter dagens kurs), og Quest skal være i markedet i løpet av våren 2019. Norsk pris og lanseringsdato er foreløpig ukjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer