Google Nest Hub 2

Nå vil Google «høre» deg sove

Lanserer ny smartskjerm med søvnsporing.

Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha lansert en håndfull smarte høyttalere kom Google for et par år siden med sin første «smartskjerm» i form av Nest Hub, som ble lansert i mai 2019 her i Norge.

Dette er altså en skjerm med høyttaler som du både kan prate til og betjene via berøring. Du kan blant annet spille musikk, høre på radio, se bilder, finne oppskrifter, sjekke trafikken til jobb, ta tiden, styre belysning, sjekke hvem som ringer på og mye, mye mer.

Nå har selskapet lansert 2. generasjon Nest Hub (Nest Hub 2 fra nå av). Som med førstemann blir den ikke tilgjengelig her i Norge fra dag én, men den er lansert i USA til en pris på 99 dollar - samme pris som forgjengeren.

Oppdatert 7. april: I en pressemelding bekrefter Google nå at 2. generasjon Nest hub kommer til Norge. Dato for norsk lansering er satt til 4. mai. Den blir tilgjengelig i Googles nettbutikk, samt hos «en rekke forskjellige forhandlere» med en veiledende pris på 1149 kroner.

PÅ NATTBORDET: Nest Hub 2 bruker radarteknologi for å spore nattesøvnen - om du vil. Foto: Google
PÅ NATTBORDET: Nest Hub 2 bruker radarteknologi for å spore nattesøvnen - om du vil. Foto: Google Vis mer

Radar-sporing av søvn

Denne gangen er en av nyhetene at Nest Hub 2 har fått en innebygd Soli-radar, som man for øvrig også finner på Googles Pixel 4-telefon.

Den kan du bruke til flere ting - for eksempel kan du holde en åpen håndflate mot skjermen for å pause musikken som spilles, uten at den har et innebygd kamera. Det er radarteknologi som brukes for å oppdage hva slags gester du gjør foran skjermen.

Men det er kanskje Googles nye «Sleep sensing»-funksjon som er det spesielt interessante denne gangen. Dersom du har Nest Hub 2 plassert på nattbordet vil den nemlig, via radarteknologi, overvåke søvnen din om natten (hvis du vil) uten at du trenger å foreta deg noe mer enn det.

FULL OVERSIKT: Når du våkner, kan du se hvor godt du har sovet direkte på skjermen. Foto: Google
FULL OVERSIKT: Når du våkner, kan du se hvor godt du har sovet direkte på skjermen. Foto: Google Vis mer

Nest Hub 2 vil automatisk oppdage om det ligger noen i senga, og om man sover eller er våken. Ting som hoste og snorking blir også logget slik at du på morgenen kan få full oversikt over hvor godt du har sovet.

Sleep sensing er for øvrig en funksjon som krever eget abonnement, opplyser Google på produktsiden, men den vil samtidig være gratis i en testperiode ut året.

Under ser du hvordan det virker:

Over 1000 testpersoner

For ekstra interesserte går Google ganske i detalj på dette i et eget blogginnlegg og nevner for eksempel at de klarer å skille mellom at du beveger deg og at gardinene blafrer, at de har spilt inn over én million timer med data fra over tusen personer for å trene algoritmene og at deres teknologi faktisk er mer presis enn typiske forbrukerprodukter som overvåker søvnen.

Ifølge Google fungerer Nest Hubs søvnradarteknologi bedre enn vanlige søvnmålere, både for å oppdage at man sover og er våken. Foto: Google
Ifølge Google fungerer Nest Hubs søvnradarteknologi bedre enn vanlige søvnmålere, både for å oppdage at man sover og er våken. Foto: Google Vis mer

Så er selvsagt spørsmålet om du vil la Google overvåke sengeaktiviteten hjemme. Google hevder i hvert fall at all prosessering foregår lokalt på enheten, og at lyddata ikke sendes til Googles servere.

Bedre lyd

Annet enn den innebygde Soli-radaren virker det ikke å være veldig mye nytt med nye Nest Hub. Den skal ha «50 prosent mer bass» enn forgjengeren, hvordan Google nå måler det.

I tillegg har den tre mikrofoner (vs 2) som sannsynligvis betyr at den vil fange opp stemmen din bedre enn forgjengeren. Nest Hub 2 kommer også i fire farger: hvit, sort, beige og grå-grønn for å bruke våre egne fargebeskrivelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer