Nå vil Microsoft at alle skal bytte til Windows 10 S

Blir snart en modus som skal gjøre PC-ene mye tryggere, starte raskere og bruke mindre strøm, ifølge Microsoft.

BARE APPER: Microsoft vil at du skal slutte å bruke gamle og utrygge Windows-programmer. Derfor blir Windows 10 S en modus alle kan bruke. Foto: Bjørn Eirik Loftås
BARE APPER: Microsoft vil at du skal slutte å bruke gamle og utrygge Windows-programmer. Derfor blir Windows 10 S en modus alle kan bruke. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Det var i fjor vår at Microsoft annonserte en spesialversjon av Windows 10, kalt Windows 10 S. Dette er kort forklart en Windows-utgave som tilsynelatende er helt lik Windows 10, men som kun kan kjøre apper som du laster ned fra Windows Store.

Ble omtalt som lettversjon

Den første PC-en som kom med Windows 10 S, var Microsoft Surface Laptop. Siden den gang skal det ha kommet et tjuetalls andre maskiner på markedet, ifølge Microsoft.

Versjonen ble raskt stemplet som en lettversjon av Windows, siden den ikke var i stand til å kjøre klassiske Windows-programmer som du typisk installerer fra DVD eller laster ned fra produsentens hjemmeside. Man har imidlertid kunnet oppgradere til full Windows 10-funksjonalitet for noen hundrelapper.

Nå begynner imidlertid utvalget av Windows 10-apper i Windows Store å bli temmelig stort, og du finner nå versjoner av både Photoshop Elements, VLC og Microsoft Office – samt et meget stort utvalg av nye spill og apper innen de aller fleste kategorier.

– Derfor er Windows 10 S bedre

Microsoft legger ikke skjul på at de ønsker at flest mulig skal slutte å bruke gamle Windows-programmer, og heller bruke nye apper fra Windows Store. Disse appene er kvalitetssikret og dermed trygge å installere for brukerne. De kjøres dessuten i såkalt beskyttet modus, isolert fra systemet for øvrig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer