Samsung-TV 2018:

Nå vil Samsung gjøre TV-en din usynlig

Lanserer Ambient mode på årets QLED-modeller.

TV-EN BLIR EN KAMELEON: Ta et bilde av veggen med mobilen og send det til TV-en. Deretter vil TV-en gjøre alt den kan for å skjule seg selv. Foto: Digital Trends
TV-EN BLIR EN KAMELEON: Ta et bilde av veggen med mobilen og send det til TV-en. Deretter vil TV-en gjøre alt den kan for å skjule seg selv. Foto: Digital Trends Vis mer
Publisert

Samsung viste nylig fram sin nye TV-kolleksjon for 2018 og fortsetter å tenke utenfor boksen.

Du husker sikkert fjorårsmodellen The Frame, som ser ut som et bilde på veggen når den ikke er i bruk. Det som skjer, er at den projiserer et valgt bilde med lav lysstyrke. Samtidig kan du dekorere TV-en med diverse kledelige rammer. Resultatet blir i beste fall til forveksling likt et maleri eller fotografi på veggen.

The Frame kom som et direkte svar på at TV-ene blir stadig større, og dermed blir også det sorte hullet i veggen når TV-en ikke er i bruk større og større.

Forsvinner helt eller delvis

I år drar Samsung strikken enda litt lenger, og vil gjøre TV-en mer eller mindre usynlig når den ikke er i bruk. Effekten har de kalt Ambient Mode, og fungerer på mange måter som på The Frame. Men i stedet for å vise et bilde, viser den heller et mønster basert på veggene rundt TV-en.

Videre kan Ambient mode også brukes til å vise innhold, for eksempel bildesamlingen din, mens «veggen» fortsatt er delvis synlig.

BLENDER INN: Her demonstrerer Samsung hvordan teglsteinveggen fortsetter i TV-en, samtidig som den viser bilde av et abstrakt fjellandskap oppå. Foto: Image Matrix Tech
BLENDER INN: Her demonstrerer Samsung hvordan teglsteinveggen fortsetter i TV-en, samtidig som den viser bilde av et abstrakt fjellandskap oppå. Foto: Image Matrix Tech Vis mer

Bruker bilde fra mobilen

Ved å ta et bilde av veggene og mate dette i TV-en, lager den automatisk et mønster basert på struktur og farger på veggen. Fargene og lyset endrer seg i forhold til belysningen i rommet. I beste fall vil du kun se rammene når TV-en står i standby-modus.

I videoen under ser du effekten i praksis:

Vis mer Vis mer Vis mer

Ambient mode vil være på plass i produsentens nye QLED-TV-er som er ventet i butikkene i løpet av våren. Dinside kommer tilbake med mer info når vi får TV-ene til test.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer