Samsung-TV 2018:

Nå vil Samsung gjøre TV-en din usynlig

Lanserer Ambient mode på årets QLED-modeller.

TV-EN BLIR EN KAMELEON: Ta et bilde av veggen med mobilen og send det til TV-en. Deretter vil TV-en gjøre alt den kan for å skjule seg selv. Foto: Digital Trends
TV-EN BLIR EN KAMELEON: Ta et bilde av veggen med mobilen og send det til TV-en. Deretter vil TV-en gjøre alt den kan for å skjule seg selv. Foto: Digital Trends Vis mer
Publisert

Samsung viste nylig fram sin nye TV-kolleksjon for 2018 og fortsetter å tenke utenfor boksen.

Du husker sikkert fjorårsmodellen The Frame, som ser ut som et bilde på veggen når den ikke er i bruk. Det som skjer, er at den projiserer et valgt bilde med lav lysstyrke. Samtidig kan du dekorere TV-en med diverse kledelige rammer. Resultatet blir i beste fall til forveksling likt et maleri eller fotografi på veggen.

The Frame kom som et direkte svar på at TV-ene blir stadig større, og dermed blir også det sorte hullet i veggen når TV-en ikke er i bruk større og større.

Forsvinner helt eller delvis

I år drar Samsung strikken enda litt lenger, og vil gjøre TV-en mer eller mindre usynlig når den ikke er i bruk. Effekten har de kalt Ambient Mode, og fungerer på mange måter som på The Frame. Men i stedet for å vise et bilde, viser den heller et mønster basert på veggene rundt TV-en.

Videre kan Ambient mode også brukes til å vise innhold, for eksempel bildesamlingen din, mens «veggen» fortsatt er delvis synlig.

Bruker bilde fra mobilen

Ved å ta et bilde av veggene og mate dette i TV-en, lager den automatisk et mønster basert på struktur og farger på veggen. Fargene og lyset endrer seg i forhold til belysningen i rommet. I beste fall vil du kun se rammene når TV-en står i standby-modus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer