IKEA Trådfri for HomeKit

Nå virker de med Apples smarthjem også

IKEAs smart-lyspærer kan endelig styres med «Hjem»-appen.

STYR FRA MOBIL: IKEAs Trådfri-lyspærer har lenge latt seg styre fra egen app for Android og iOS. Nå får de endelig støtte for Apples smarthjemsystem HomeKit også. Foto: IKEA
STYR FRA MOBIL: IKEAs Trådfri-lyspærer har lenge latt seg styre fra egen app for Android og iOS. Nå får de endelig støtte for Apples smarthjemsystem HomeKit også. Foto: IKEA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

IKEA lanserte sine smarte «Trådfri»-lyspærer i april. Men først nå blir lyspærene mulig å styre med Apples smarthjemsystem HomeKit, melder blant andre det britiske forbrukermagasinet Which? og IT-nettstedet 9to5Mac.

Dette blir også bekreftet på IKEAS kanadiske nettsider.

Det betyr at du endelig kan bruke den for noen mystiske «Hjem»-appen som kommer med iPhone og iPad til å styre IKEAs smartlysssystem. Det er imidletid begrensinger. Det er bare selve lyspærene som kan styres, ikke dimmere og annet Trådfri-ekstrautstyr du kan kjøpe i IKEA-varehusene.

Tok et halvt år

De smarte IKEA-pærene, som skal konkurrere med de populære Philips Hue, har selvsagt allerede egen app både til Android-telefoner og iPhone/iPad.

I mai forkynte IKEA at de også ville støtte HomeKit, og dermed skulle lyspærene kunne styres fra «Hjem»-appen i likhet med en andre utvalgte produkter.

Lanseringen lot imidlertid vente på seg. Først i august ble det annonsert at HomeKit-støtten var klar, men like etter ble dette trukket tilbake, angivelig på grunn av feil og problemer underveis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer