Namco Museum

SPILLTEST: Er det mulig å bli lei av klassiske arkadespill? Namco tror ikke det, og slipper sitt museum på PSP. Vi prøver!

Publisert
Sist oppdatert

Namco Museum-spillene har vært tilgjengelig i en årrekke, på så godt som alle tenkelige plattformer. Få spillselskap kan vise til et såpass imponerende katalog med arkadeklassikere, og Namco har uten tvil vært flinke til å melke den økende retro-interessen.

Samtidig er det få plattformer som er bedre egnet til slik rask og enkel spilling som PSP. Det er greit nok å fyre opp en arkadeperfekt port av Galaga på storskjerm i stua, men det hører liksom enda mer hjemme å ta en kjapp runde på bussen eller flyet. PSP er sånn sett et perfekt sted for Namco å lasere en ny retrosamling.

Ikke minst er Namco Museum Battle Collection, som er pakkens fulle navn, mer omfattende enn mange av de tidligere variantene. Her har vi først og fremst 16 konverteringer av arkadeklassikere, men også fire mer grafisk avanserte versjoner av klassikere.

Blant de direkte portene finner vi selvfølgelig Pac-Man, Galaga, Galaxian, Dig Dug og Rally-X, men også mer obskure (i alle fall for oss) titler som Rolling Thunder eller The Tower of Druaga. Det er gjerne de aller mest klassiske spillene som fenger mest, fra tiden der alt dreide seg om raske reflekser, og det eneste målet var å få samlet flest mulig poeng. Selv om vi selvsagt har spilt disse klassikerne et uttall ganger, er den uforklarlige, enkle sjarmen fremdeles noe vi faller for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer