Napa DAV316

Rimelig, lett og enkel - denne CD-baserte MP3-spilleren gjør det den skal, og gjør det ganske godt.

Publisert
Napa DAV316
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

CD-baserte MP3-spillere er en god løsning for deg som ikke er så opptatt av størrelse, men ønsker god kapasitet. På én CD med MP3-filer får du plass til rundt 150 låter i middels kvalitet, noe som bør holde i lengden. Ulempen i forhold til minnekort-baserte spillere er selvsagt at de CD-baserte spillerne er større og mer utsatt for skipping og andre ustabiliteter i lyden.

Napa har tidligere lansert en rekke spillere som bruker Mini-CD-formatet, men den nye modellen bruker altså vanlige CDer. Det gjør at den er på størrelse med en hvilken som helst annen bærbar CD-spiller, og veier 338 gram.

Enkelt å bruke

Det er ingenting uvanlig med utseendet på spilleren, den har alle standardknappene for avspilling, spoling og volumkontroll i tillegg til en menyknapp. Det er et display i midten som viser spornummeret, tid og ID3-tagen til den aktuelle filen.

Spilleren har en fjernkontroll som også utfører alle de nødvendige funksjoner, og du kan koble spilleren til for eksempel en forsterker via den innebygde linjeutgangen.

Brukervennligheten er det virkelig ingenting å utsette på – alt fungerer som det skal, knappene er forståelig merket og menyene lett å bruke.

Greie funksjoner

Napa har vært ganske sparsomme når det gjelder muligheter for å justere innstillinger – du finner ingen individuelle settinger for bass eller diskant, det eneste du kan endre på er lydprofiler for diverse musikksjangere: pop, jazz, klassisk og lignende.

Napa DAV316

Selve lyden som kommer fra de medfølgende øreproppene er grei nok. Bassgjengivelsen er ganske dårlig, men vi har også hørt verre. Det hele blir uansett bedre hvis du bruker hodetelefoner av høyere kvalitet.

Det tar litt tid fra du har satt inn CDen til spilleren har lest ferdig innholdet og du faktisk kan begynne å høre på musikk. Dessuten opplevde vi noen få ganger at spilleren ikke kjente igjen CDen som fungerte perfekt noen minutter i forveien. Vi tok CDen ut og satte den inn igjen – og da gikk det greit.

Napa DAV316

Bufferfunksjonen som skal eliminere skipping fungerer svært bra, vi ristet og ristet på spilleren uten at det hakket. Med et lite unntak da – hvis det forekommer kraftig risting mens spilleren går fra et spor til et annet, kan det oppstå et opphold i avspillingen.
Batteriene skal fungere i opptil 15 timer, og det beste av alt – de er oppladbare. Du slipper altså å bruke penger på nye batterier.

Konklusjon

Generelt sett, med unntak av noen mindre problemer, er spilleren en morsom liten sak. Den fungerer som den skal, MP3-avspillingen gjør at kapasiteten er svært høy, den hakker ikke og veier ikke så enormt mye heller. Prisen er i alle fall svært hyggelig – 895 kroner inkludert moms er ikke mye penger for en musikkspiller som lar deg høre på hundrevis av låter uten å skifte lagringsmedia.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer