Napa MCD381

Synes du at harddiskbaserte MP3-spillere blir for tunge og vanlige CD-baserte spillere blir for store? Da kan kanskje en 8 cm-variant være interessant.

Napa MCD381
Publisert
Sist oppdatert

En vanlig CD-plate måler 12 cm i diameter. Derfor blir vanlige bærbare CD-spillere aldri så små som mange skulle ønsket, selv om formatet har enkelte fordeler i forhold til for eksempel Flash-minne. Blanke CD-plater er ekstremt rimelige, relativt robuste og platene har dessuten god kapasitet. En superrask CD-brenner er enkel å montere, og koster dessuten ikke mer enn en Ivar-hylle fra Ikea.

Spådom for fall

Da den første MP3-spilleren for mini-CDer kom på markedet i 2001, spådde vi at dette formatet ville ha en lysende fremtid, siden platene målte kun 8 cm i diameter, noe som muliggjorde mer kompakte spillere. Kapasiteten var dessuten fortsatt bra (ca 210 MB), og meget bra i forhold til det som fantes av Flash-baserte løsninger den gang.

I løpet av de to siste årene har derimot Flash-teknologien blitt langt billigere, og Flash-spillerne er ofte mindre enn en lighter og veier nesten ingenting. Det er nok noe av forklaringen på hvorfor suksessen for MiniCD-baserte MP3-spillere har vært begrenset.

Testvinner-forvirring

En av spillerne vi testet den gang het Napa MCD380. Spilleren fikk en grei omtale hos oss da den ble lansert, men den ble aldri kåret til "Best i test", slik den feilaktig er blitt fremstilt i diverse reklamesammenhenger. Den hadde oppnådd best totalkarakter av de to miniCD-baserte MP3-spillerne vi hadde testet til da, javel, men utvalget var selvsagt alt for lite til å kåre en til testvinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer