Napster legges ikke ned likevel

Pålegget fra den amerikanske domstolen om å stenge Napster er utstatt.

Publisert

Drakampen mellom Platebransjens organisasjon og Napster er foreløpig utstatt. Umiddelbart etter at den amerikanske dommeren påla Napster å stenge, anket Napster kjennelsen, og fikk medhold i at tjenesten skal forbli åpen inntil ankesaken er behandlet. Dette vil antageligvis skje i september.

Hvis Napster forblir åpen, er rettsaken og all mediaoppmerksomheten antageligvis den beste reklamen for et nettsted noensinne.

Med Napster, og lignende programmer, kan hvem som helst dele sine egne MP3-filer og laste ned MP3-filer fra andre brukere som er oppkoblet akkurat samtidig med deg. Ofte er flere tusen brukere online, og hundretusenvis av MP3-filer tilgjengelig.

Lovlig kopiering?

I følge amerikansk lov er det lovlig å kopiere musikk til eget privat bruk. En annen forutsetning for at kopiering skal være lovlig, er at den som kopierer musikken ikke tjener penger på det. Begge disse forutsetningene mener Napster-folkene er oppfylt, men dommeren er altså ikke enig. I følge en redegjørelse på Napsters nettsted, kommer de til å anke saken så langt det lar seg gjøre. Et annet argument som ikke imponerte den amerikanske dommeren, var at Napster er et viktig sted for nye, uetablerte musikere å markedsføre musikken sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer