Når den bærbare bråker

Det kan være vanskelig å bli kvitt støy i bærbare datamaskiner. Vi har gode tips til både deg som skal kjøpe og deg som allerede har kjøpt.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har ved et par tidligere anledninger skrevet om støydemping av datamaskiner, men da alltid for stasjonære PCer. For bærbare er dette av naturlige årsaker et langt mer komplisert tema, ettersom det ikke bare er å åpne en åpne en dør og bytte ut de mest støyende komponentene.

Les også: De beste PC-tilbudene

Bærbare datamaskiner er nemlig ikke bare et herk å få åpnet. Det er lite - om enn noe - rom for å utbedre de eksisterende kjøleløsningene, som gjerne kan være konstruert for akkurat den og den modellen. I de fleste tilfeller kan du altså ikke regne med å kunne skru opp maskinen og bytte en støyende vifte med en standardmodell du har kjøpt i butikken.

Men det betyr ikke at du er prisgitt lykken når det gjelder støy fra bærbare datamaskiner.

Del 1: før du handler

Dette avsnittet hjelper ikke akkurat deg som allerede sitter med en bråkete bærbar, men er du en av dem som har planer om å snart gå til anskaffelse av en portabel liten sak har vi noen tips.

Normalt sett er det viften(e) som sitter i den bærbare som lager mest støy. Viftas oppgave er å flytte luft over kjøleribber for å bli kvitt varme, og varmen kommer fra elektrisiteten datamaskinen bruker. Så generelt kan vi si at jo mer strøm en bærbar bruker, jo varmere blir den, og jo mer må vifta jobbe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer