Når PC-en ikke starter

Her er litt nødhjelp til deg som trykker inn på-knappen og ingenting skjer.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke til å komme bort fra at teknikken mange av oss lever av (og noen for) av og til svikter. Aldrende datamaskiner kan tilsynelatende uten grunn plutselig bli ustabile - eller i det hele tatt slutte å virke. Til og med din nybygde PC kan vise seg å ikke ville starte opp etter at du forskriftsmessig har satt sammen alle delene.

Dette fenomenet kan ramme relativt vilkårlig, men en ting som er sikkert er at en del henvendelser om dette kommer hit til DinSides Dataredaksjon - og spesielt til vår kjære Datadoktor.

Mange potensielle feilkilder

En datamaskin består av en rekke relativt skjøre og kompliserte komponenter. Kvaliteten på maskinvare har heldigvis blitt bedre med årene, men det er fremdeles mye som skal klaffe, og blant de mange tusen delene skal det bare en liten feil til for å få PC-en din ned for telling.

Kort sagt er sjekklisten nokså lang.

Når PC-en er helt død

Hvis du overhodet ikke får liv i treskeverket er det beste å starte med det mest opplagte. Forsikre deg derfor først at kontakten eller padden du tar strøm fra faktisk virker - plugg gjerne i en lampe for å sjekke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer