Når PCen får heteslag

Når PCen får heteslag
Publisert

Dagens spørsmål:

Jeg har nettopp bygget ny PC, med Athlon 1 GHz prosessor, GeForce grafikkort og 256 MB minne. Jeg har et stort kabinett, tre harddisker, CD-brenner og DVD. Problemet er at PCen ikke er helt stabil og henger i blant, men det hjelper å ta av dekselet på kabinettet. Hjelper det å sette inn en større vifte på prosessoren? Kanskje jeg ikke har hatt på nok kjølepasta?

Datadoktoren svarer:

Det er viktig å ha god varmeoverføring mellom CPU og kjøleribbe/vifte, men det hjelper ikke å kline på ekstra "kjølepasta", den har ingen kjølende effekt. Dette er en varmeledende pasta og har til oppgave å fylle ut de små luftrommene mellom prosessorbrikken og kjøleribben, siden luft er en dårlig varmeleder. Hvis PCen er stappfull av enheter som lager mye varme så blir jo luften som skal kjøle ned prosessoren også mye varmere, og har ikke lenger kjølende effekt. Derfor må du skaffe deg bedre lufting i hele kabinettet. At den er mer stabil uten deksel på bekrefter jo dette.

Stikkordet er gjennomstrømming - den varme luften skal ut av PCen, mens kjøligere luft skal inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer