Når to PCer må dele skjerm, mus og tastatur

Når to PCer må dele skjerm, mus og tastatur
Publisert

Hei,Jeg har en PC til privat bruk og en for hjemmekontor (begge stasjonære). Jeg kan ikke sette dem opp i nettverk eller koble dem sammen på andre måter, på grunn av restriksjoner på jobb-PCen.

Hvordan kan jeg da bruke samme skjerm, tastatur og mus på begge PCene?

Datadoktoren svarer:

Den billigste løsningen er å plassere PCene slik at det er enkelt å koble om alle tre ledningene fra skjerm, tastatur og mus. Det krever at bordet med PCene står ute på gulvet slik at du har lett adkomst til baksiden. Men dette er ikke noen elegant løsning.

Smarte bokser

Det finnes heldigvis smarte bokser som gjør det langt enklere. Fra enkle bokser, som løser ditt problem med to maskiner, til kraftige løsninger for store maskinrom med flere titalls maskiner. Disse boksene har en bryter som lar deg velge hvilken maskin du vil benytte til enhver tid.

Det som er viktig for de enkle løsningene, er at begge PCene har samme type kontakt for mus. Hvis begge er rimelig nye, og har små PS/2-kontakter for både tastatur og mus, er det ikke noe problem.

Boksene er ganske billige, de enkle for to PCer koster fra i overkant av et par hundre kroner, uten kabler. Prisen på kablene kommer også fort opp i et par hundrelapper, siden det er snakk om seks kabler i alt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer