Test av Microsoft Surface Pro

Når vi først snakker om proffe nettbrett

Proffe brukere trenger tilgang til proffe verktøy. I så måte stiller Microsoft Surface Pro i en helt annen divisjon enn Apple iPad Pro, mener vi. Men en proff kan være så mangt.

BRETT FOR PROFFENE: Microsoft er nå ute med sin femte generasjon Surface Pro. Vi har testet det som er blant verdens mest avanserte nettbrett med PC-funksjonalitet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
BRETT FOR PROFFENE: Microsoft er nå ute med sin femte generasjon Surface Pro. Vi har testet det som er blant verdens mest avanserte nettbrett med PC-funksjonalitet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har bare gått noen dager siden vi publiserte testen av den rykende ferske iPad Pro fra Apple, og nå har turen kommet til Microsofts nye nettbrett for proffene: Microsoft Surface Pro.

Vi skynder oss å legge til at dette er femte generasjon Surface Pro, og det desidert mest avanserte så langt - halvannet år etter at de lanserte Surface Pro 4, og fem år etter lanseringen av førstegenerasjonen.

En komplett PC i brettet

Hvis du ikke helt vet hva Surface Pro er for noe, så kan vi avsløre at det er et nettbrett som både kjører Windows 10 pro og har maskinvare som en fullblods bærbar PC.

Det unike i forhold til de flest andre brett, er at den har integrert støtte som kan brettes ut bak. Denne er trinnløs, slik at du kan helt fritt velge vinkel på skjermen.

Kombinerer du den med et deksel med integrert tastatur og en penn til tegning, notater og presisjonsarbeid, har du en pakke som blir et lettere alternativ til PC-en - og for noen: Et bedre alternativ.

Mye likt

Halvannet år er lang tid, men på utsiden er det lite som har endret seg siden Surface Pro 4. Designen er mer eller mindre lik, den har fortsatt bare en vanlig USB 3.0-port i tillegg til mini-Displayport, underlig nok mangler fortsatt en USB-C-port, noe vi kritiserte den for også forrige gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer