Når Word har sin egen mening

Publisert

Dagens spørsmål:

Jeg har en engelsk utgave av Word, og klarer ikke å bli kvitt at en liten "i" automatisk endres til en stor "I". Forslag?

Datadoktoren svarer:

På engelsk betyr en enslig i ”jeg”, som skal skrives som stor I. Funksjonen som ”hjelper” deg med dette heter ”Autocorrect”, og ligger i Tools-menyen (norsk: Verktøy/Autokorrektur). Funksjonen leveres med en del ferdig definerte rettelser som gjør at typiske skrivefeil blir rettet umiddelbart når du trykker mellomromstasten. I engelsk utgave av Word er selvsagt den automatiske korrekturen rettet mot det engelske språket.

Hvis du velger Tools/Autocorrect i menyen, kan du gå inn i listen, finne Ien som korrigeres og slette den fra listen. Du kan også koble ut autokorrektur-funksjonen (altså alle typer rettelser) helt og holdent.

Nyttig?

Men kan autokorrektur brukes til noe fornuftig? Definitivt. Jobber du f.eks. i ”Distriktenes Utbyggingsfond Avdeling Nord For Polarsirkelen”, kan du med denne funksjonen bare skrive en forkortelse (f.eks. duan), trykke mellomrom og vips så kommer resten av navnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer