NCX200 - MP3-terminal for lyd over nettverket

Trenger du å distribuere lyd eller musikk i offentlige rom, som hoteller, restauranter, jernbanestasjoner eller flyplasser? Da kan en Audio-terminal for Ethernet kanskje være den mest praktiske og elegante løsningen.

NCX200 - MP3-terminal for lyd over nettverket
Publisert

Det franske firmaet Digigram var svært tidlig ute med profesjonelle lydkort og systemer for bruk i radio og annen mediasammenheng. Løsningene har aldri vært billige, vi snakker om et prisnivå på 10-20 ganger et vanlig lydkort. Spesifikasjoner og driftssikkerhet har derimot vært i toppklasse, og firmaet har etablert seg som en av de store leverandørene i dette markedet.

NCX200 - enklere og bedre

Distribusjon av lyd over lange avstander, med forskjellige programmer spredt i forskjellige miljøer, kan være problematisk. Hvis man bruker vanlig lydkabel risikerer man tap av signal, og må ha linjeforsterkere underveis for å gi signalet et ekstra puff.

Digigrams løsning ble vist på den profesjonelle lydmessen til AES (Audio Engineering Society) i München i begynnelsen av mai. Den bruker vanlig 10 Mbit Ethernet for distribusjonen av lydsignalene. I stedet for en komplett PC med lydkort, plasseres NCX200, som er en liten boks på størrelse med et modem, der hvor lyden skal distribueres. Denne kobles til nettverket og til et stereo forsterker/høyttalersystem via de analoge utgangene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer