Nec klar med 8x DVD for begge standarder

Dobling av hastigheten, det liker vi. Nå har Nec lansert en brenner som skal håndtere begge standardene med samme høye hastighet.

Nec klar med 8x DVD for begge standarder
Publisert
Sist oppdatert

Økning av hastighet er ikke alltid like spennende. Når CD-brennerne gikk fra 48x til 52x var det knapt noen som løftet så mye som et øyebryn. Forskjellen var knapt merkbar, og man var godt inne i støysonen hvor forskjellene er så små at det er uklart hva som egentlig er raskere eller om det er tilfeldigheter som rår.

I den andre enden er forskjellene mer dramatiske, men også her er fenomenet uinteressant i starten. Når ventetiden går ned fra 2 timer til 1 time er det vel og bra, men det er bare profesjonelle og de som er ekstremt interesserte som orker å gå i gang med så tidkrevende sysler.

Når tidsbruket begynner å kunne måles i minutter, da er det straks mer interessant for de brede masser, og her har DVD-brenningen nå landet. En full DVD-plate kan brennes på rundt 10 minutter med en 8x brenner. Men det har hittil bare vært mulig å brenne plater i DVD+R-format med 8X hastighet.

8x i begge formater

Nec sin nye DVD-brenneren har fått modellbetegnelsen ND 2500A og er utstyrt med NECs egen AOPC-teknikk (Active Optimum Power Control) som justerer lasereffekten i sanntid for å oppnå optimal lesbarhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer