Nec klar med ekstrem-batteri

Synes du den bærbare PCen din sluker batterier? Nå kan redningen være like rundt hjørnet.

Nec klar med ekstrem-batteri
Publisert
Sist oppdatert

Nec har utviklet et batteri som gir 80 timers driftstid på en vanlig minidisc-spiller, og som er fulladet etter bare 30 sekunder i laderen. Batteriet, kalt "organic radical battery", kan inneholde like mye styrke som dagen oppladbare Ni-MH batterier, som brukes i digitalkameraer, MP3-spillere og andre elektroniske apparater.

I følge Nec vil den nye teknologien gjøre det langt mer bekvemt å bruke denne typen batteridrevne apparater, men batteriet skal også ha egenskaper som gjør det egnet til situasjoner som krever langt mer strøm, eksempelvis nødstrømløsninger for PCer, elektrisk drevne biler etc.

Ikke dyrere

Nec hevder at prisen på det nye batteriet vil ligge på omtrent det samme som dagens Ni-MH-batterier, siden det ikke inneholder noen flere dyre materialer. I følge pressemeldingen er det alt bestemt at batteriet skal ut på markedet. Utviklingen har pågått siden 2001, og selskapet jobber for tiden med omlegging av sin produksjonslinje av batterier, til også å inkludere den nye teknologien.

Kilde: Nec Corp.

[Ugjyldig objekt (debatt)]Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer