NEC klar med to-lags DVD

Dårlig nytt for deg som nettopp har kjøpt DVD-brenner - nå kommer nemlig brennerne som nærmest dobler kapasiteten. Eller har den egentlig vært på markedet en stund allerede?

Publisert
Sist oppdatert

Modellen ND-2510A blir blant de aller første som støtter såkalte DVD+R9-plater, med en kapasitet på 8,5 GB (data), eller inntil 4 timer film i høy DVD-kvalitet. Den nye DVD-brenneren er utstyrt med NECs egen AOPC-teknikk (Active Optimum Power Control) som justerer lasereffekten i sanntid for å oppnå optimal lesbarhet, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

Spesifikasjoner på brenneren er som følger:

Lesehastighet

· DVD: 12x· CD: 40x

Skrivehastighet:

· DVD-R: 8x · DVD-RW: 4x· DVD+R: 8x · DVD +R9: 2, 4x· DVD+RW: 4x· CD-R: 32x· CD-RW 16x

Aksesstid:

· DVD: 140 ms· CD: 120 ms

Grensesnitt:

· ATAPI, Ultra DMA 33 mode 2

Gammel kjenning

Eiere av en annen NEC-brenner, ND-2500A vil sikkert dra kjensel på spesifikasjonene. Med unntak av støtten for tol-lags plater, ser brennerne identiske ut.

I det siste har det versert rykter på nettet om at ND-2510A og ND-2500A i praksis er samme brenner. Ja, det finnes til og med uoriginale firmware-oppgraderinger som skal "forvandle" ND2500A til ND-2510A. NEC advarer selvsagt mot "oppgraderingen". Du kan lese mer om dette hos CDfreaks.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer