NEC klar med to-lags DVD

Dårlig nytt for deg som nettopp har kjøpt DVD-brenner - nå kommer nemlig brennerne som nærmest dobler kapasiteten. Eller har den egentlig vært på markedet en stund allerede?

Publisert
Sist oppdatert

Modellen ND-2510A blir blant de aller første som støtter såkalte DVD+R9-plater, med en kapasitet på 8,5 GB (data), eller inntil 4 timer film i høy DVD-kvalitet. Den nye DVD-brenneren er utstyrt med NECs egen AOPC-teknikk (Active Optimum Power Control) som justerer lasereffekten i sanntid for å oppnå optimal lesbarhet, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

Spesifikasjoner på brenneren er som følger:

Lesehastighet

· DVD: 12x
· CD: 40x

ND-2510A
ND-2510A Vis mer


Skrivehastighet:

· DVD-R: 8x
· DVD-RW: 4x
· DVD+R: 8x
· DVD +R9: 2, 4x
· DVD+RW: 4x
· CD-R: 32x
· CD-RW 16x

Aksesstid:

· DVD: 140 ms
· CD: 120 ms

Grensesnitt:

· ATAPI, Ultra DMA 33 mode 2

Gammel kjenning

Eiere av en annen NEC-brenner, ND-2500A vil sikkert dra kjensel på spesifikasjonene. Med unntak av støtten for tol-lags plater, ser brennerne identiske ut.

I det siste har det versert rykter på nettet om at ND-2510A og ND-2500A i praksis er samme brenner. Ja, det finnes til og med uoriginale firmware-oppgraderinger som skal "forvandle" ND2500A til ND-2510A. NEC advarer selvsagt mot "oppgraderingen". Du kan lese mer om dette hos CDfreaks.com.

Kompatibilitet?

Brente DVD+R9-plater kan leses av de fleste DVD-spillere/brennere uten videre.

ND-2510A er alt på vei ut i butikkene, og skal være i salg alt i juni. Fra NEC får vi opplyst av veiledende pris er så lav som 830 kroner + mva. Norske distributører er Norek, Itegra, Optical Storage og Ingram Micro. Brenneren selges med 2 års garanti.

Her finner du DinSides test av 21 DVD-brennere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer