Nec ND-1100A

Denne modellbetegnelsen har en litt forvirrende forhistorie, men selve brenneren vi har testet er derimot svært overbevisende.

Nec ND-1100A
Publisert

I september 2002 annonserte Nec med brask og bram en helt ny type DVD-brenner som skulle hete ND-1100 . For å løse problemet med valg av format, skulle denne brenneren støtte både "+" og "-", og ikke være dyrere enn brennere som bare støttet ett format.

Men denne vidunderlige brenneren lot vente på seg, månedene gikk og det er fremdeles ingen brenner fra Nec å få tak i som støtter begge formatene. De siste opplysningene sier at den kommer på markedet i månedsskiftet april/mai 2003.

Navneskifte

I mellomtiden har Nec ND-1100A kommet på markedet, men nå som en ren DVD+RW-brenner.

Brenneren som støtter begge formatene heter nå ND-1300, og kommer altså i månedsskiftet april/mai.

I mellomtiden har vi testet den nye ND-1100.

Typisk

Det eneste som er synlig når en CD/DVD-enhet er montert, er fronten. Her har fabrikantene muligheten til å profilere seg, med valg av farge i materialet, kanskje en fiks liten designdetalj i fasongen, friske farger på knotter, blå lysdioder, en firmalogo eller typebetegnelse med store typer eller annet.

Men på Nec ND-1100 er det ingen ting av dette.

Fronten ser ut som en no-name optisk enhet fra hvemsomhelst, det eneste er de diskrete, støpte dvd og RW-logoene.

Nec ND-1100A

Med eller uten

Mange DVD-brennere leveres bare i retail-versjon med et rimelig omfattende tilbud av programvare. Nec leverer ND-1100 både som bulk-versjon uten noen form for tilbehør, og som full pakke med programvare som støtter det meste.

Vi valgte å teste fullversjonen, som har et svært brukbart knippe programvare:

  • Nero 5

  • NeroVisionExpress

  • MyDVD

  • ShowBiz

  • CinePlayer
Installasjonen var uproblematisk, både av brenner og programvare.
DVD+R kan skrives med 4x, som er 5 520 KB/sekund. DVD+RW er fremdeles begrenset til 2,4x som er 3 312 KB/sekund.

Vi målte skriving av en 2 GB fil, og på DVD+R tok dette 6 minutter og 48 sekunder.

På DVD+RW tok det 11 minutter og 56 sekunder.

Brenning av CD foregår med opptil 16x og vi klokket den inn på 4 minutter og 59 sekunder.
Leseytelsen på DVD målte vi til maks 11 204 KB/sekund og min 4 462, som gir et snitt på 5,7X.

Leseytelsen på CD målte vi til maks 5 825 KB/sekund og min 2 508 KB/sekund, som gir et snitt på 25,5X.

Programvaren

Programvaren gjør brenneren til et komplett produkt for de fleste. Nero støtter alle former for brenning av data-media, for sikkerhetskopier, distribusjon og arkiv. NeroVision Express er et enkelt program for å sette sammen videofiler til en komplett menystyrt DVD-program.
MyDVD er et annet alternativt DVD-video program med komplett menyhåndtering.

Men det programmet vi liker best, er ArcSoft ShowBiz DVD som også følger med hp sin DVD-brenner. Her kan du gjøre komplette ”produksjoner”, fra overføring fra kamera til brenning av DVD. Det smarteste er likevel at det støtter redigering på ferdig brent +RW-plate. Har du gjort en skrivefeil på en meny, eller kuttet for mye eller lite av en videosnutt, er det bare å sette inn DVD+RW platen, hente inn prosjektet og gjøre endringene, så skriver du bare disse tilbake til +RW-platen.

Du kan lese mer om dette i vår test av hp dvd300i.

Konklusjon

Dette er i skrivende stund den rimeligste DVD+RW-brenneren, og leveres med en samling programvare som støtter det meste på en utmerket måte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer