Nec ND-1300A

Endelig er DVD-kombibrenneren fra Nec her! Er dette brenneren for deg som ikke tar sjansen på å velge bare ett brenneformat? Er den raskere enn Sony sin kombibrenner? Er den like rask som ett-formats-brennerne? Vi har testet.

Nec ND-1300A
Publisert

Som nevnt i vår test av Nec sin dedikerte DVD-RW brenner ND-1100, har vi ventet lenge på denne kombibrenneren. Modellen kom til landet i denne uken, men foreløpig er det bare bulk-versjonen som er tilgjengelig. Sannsynligvis vil det være samme programvare som følger med i både ND-1100 og ND-1300A, og det som er mest interessant er ytelsen.

Det er naturlig å sammenligne ND-1300 med Sony sin kombi-brenner, men selvsagt også med brennerne som bare støtter ett format.

Diskret ytre

Nec ND-1300A
Nec ND-1300A

Nec holder på sin lave profil når det gjelder det visuelle. Brenneren er så generisk som den kan bli, med den samme metallboksen som alle andre DVD+RW brennere, og en front som har den tradisjonelle nøytrale fargen av type "plastfront for eksterne drev". Det eneste som skiller utvendig fra DVD+RW modellen ND-1100 er plasseringen av de støpte logoene og at det er tre logoer i stedet for to.

Det blir spekulert på noen nettsteder, om hva som *egentlig* er den tekniske forskjellen mellom en ND-1100 og en ND-1300, og om det er mulig å modifisere en 1100 til å bli en 1300. Skulle dette faktisk være mulig, vil vi komme tilbake til dette. Men ingen behøver å holde pusten. For potensielle kjøpere er det verdt å nevne at forskjellen i pris i skrivende stund er beskjedne 400 kroner.

Rask på brenning!

Vi ble positivt overrasket over brennehastigheten sammenlignet med Sony, både på DVD+R og DVD-R.

På DVD+R brukte den bare 6 minutter og 54 sekunder, mens Sony brukte 7:35.

På DVD-R brukte den 7 minutter og 6 sekunder, mens Sony brukte hele 8:41.

Men på overskriving av DVD+RW var Sony overlegen, med 11:07 mot Nec på 11:48.

Sammenligner vi Nec ND-1300 med DVD-R brennere, så er den raskere enn både Asus og Pioneer, med 7 minutter og 6 sekunder mot de to andres henholdsvis 7:22/7:23.

Håndtering av CD

Her var den helt på linje med de alle de andre brennerne, med sine 5 minutter blank, mens de andre ble klokket inn typisk sekundet eller to foran.

Ripping av musikk er det stadig Sony som håndterer best, med sine overlegne 2 minutter og 12 sekunder, mot Nec 3:04 som er mer typisk.

Konklusjon

Nec er raskest på brenning, mens Sony er raskere på overskriving av DVD+RW. Prismessig er Sony konkurransedyktig når det gjelder bulk-versjonen, så valget er ikke lett.

Men hvis bruksmønsteret har hovedvekt på brenning er det Nec ND-1300 som kommer best ut, er det overskriving som er viktigst er det Sony som vinner like klart, på overskriving av DVD+RW.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer