Nec ND-2500A

Vi har hatt varierende erfaringer med de to første 8x DVD-brennerne vi testet. Ytelsen var ganske forskjellig, med ren utklassing på DVD+R. Nå har det dukket opp en tredje kandidat, og bildet blir ikke mindre forvirrende...

Publisert

Nec var først ute med kombi-brennere, med ND-1300 som støtter begge standarder. Denne har vært en stor suksess, med god ytelse og etter hvert ganske lav pris. Men nå er tiden inne for en arvtaker. Plextor var først ute av 8x brennerne, og hadde i tillegg den gode egenskapen at den kunne bruke eksisterende 4x plater. Dette gjaldt bare DVD+R, og resultatene på DVD-R var midt på treet.

Den nyeste brenneren fra Nec, ND-2500A, skilter med støtte for 8x både på DVD+R og DVD-R, og det er jo svært interessant. Men hvordan forholder den seg til tilgjengelige plater?

På samme dag

Når det gjelder brennere generelt, så har det alltid vært slik at brennerne har kommet før platene, når hastigheten har blitt skrudd opp et hakk. Men denne gangen var vi "heldige", siden både brenneren og Verbatim 8x DVD+R kom inn av døren på samme dag, fra henholdsvis Nec i Sverige og Optical Storage på Snarøya.

Men 8x DVD-R er fremdeles mangelvare, så vi var henvist til å teste med 4x plater.

Installasjon

Vårt testeksemplar kom i bulk-utgave, men vi fikk likevel med progamvaren som følger med i pakke-versjonen (retail). Her inngår Nero 6 i OEM-utgave, det vil si at den kommer med hele suiten av programmer, som NeroVision Express, Showtime, Recode, BackItUp og Digital (MPEG4), men den støtter ikke andre enheter enn ND-2500A. Dessuten føger de gamle kjenningene MyDVD og ShowBiz med for videoredigering og brenning. Alt i alt en helt topp programvaresamling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer