Nec ND-2500A

Vi har hatt varierende erfaringer med de to første 8x DVD-brennerne vi testet. Ytelsen var ganske forskjellig, med ren utklassing på DVD+R. Nå har det dukket opp en tredje kandidat, og bildet blir ikke mindre forvirrende...

Publisert
Nec ND-2500A

Nec var først ute med kombi-brennere, med ND-1300 som støtter begge standarder. Denne har vært en stor suksess, med god ytelse og etter hvert ganske lav pris. Men nå er tiden inne for en arvtaker. Plextor var først ute av 8x brennerne, og hadde i tillegg den gode egenskapen at den kunne bruke eksisterende 4x plater. Dette gjaldt bare DVD+R, og resultatene på DVD-R var midt på treet.

Den nyeste brenneren fra Nec, ND-2500A, skilter med støtte for 8x både på DVD+R og DVD-R, og det er jo svært interessant. Men hvordan forholder den seg til tilgjengelige plater?

På samme dag

Når det gjelder brennere generelt, så har det alltid vært slik at brennerne har kommet før platene, når hastigheten har blitt skrudd opp et hakk. Men denne gangen var vi "heldige", siden både brenneren og Verbatim 8x DVD+R kom inn av døren på samme dag, fra henholdsvis Nec i Sverige og Optical Storage på Snarøya.

Men 8x DVD-R er fremdeles mangelvare, så vi var henvist til å teste med 4x plater.

Installasjon

Vårt testeksemplar kom i bulk-utgave, men vi fikk likevel med progamvaren som følger med i pakke-versjonen (retail). Her inngår Nero 6 i OEM-utgave, det vil si at den kommer med hele suiten av programmer, som NeroVision Express, Showtime, Recode, BackItUp og Digital (MPEG4), men den støtter ikke andre enheter enn ND-2500A. Dessuten føger de gamle kjenningene MyDVD og ShowBiz med for videoredigering og brenning. Alt i alt en helt topp programvaresamling.

Vi prøvde for moro skyld først om den siste versjonen av Nero 5.5 støttet ND-2500A. Det gjorde den ikke.

Resultater

Først testet vi brenning av en 2 GB fil på 4x DVD+R, og i motsetning til hos Plextor og MSI så var det ikke mulig å sette hastigheten til 8x i Nero. Tiden målte vi til 6:54 som er identisk med forgjengeren ND-1300, og 6 sekunder etter ur-brenneren ND-1100.

Så var det dags for 8x plater. Nero begynte optimistisk å oppgi at dette skulle være unnagjort på under 4 minutter, og begynte å telle ned mot 0. Men nedtellingen var over lenge før brenningen var ferdig.

Vi oppnådde 5:39, som er et godt stykke etter Plextors 4:16.

Men hva med lengre filer? Var det mulig at den kom på slutten, slik som MSI DR8-A? Vi testet 4 GB på 8x plater, og da kom vi i mål på 9:02. Det er litt over et minutt lengre enn Plextor, men nesten ett minutt raskere enn MSI sin 8x-brenner.

Testing av 4 GB brenning på 4x viste en sluttid på 13:14, godt målbart raskere enn MSI med sine 13:33.

Neste format var overskriving av DVD+RW, og her var det straks mer futt. Den kom i mål på 6:32, over ett og et halvt minutt raskere enn Plextor som brukte 7:56!

DVD-R klokket vi inn på 7:08 som er helt i teten. Den eneste vi har testet som er raskere er en ALU DVD, som var ett ynkelig sekund raskere. Det er i praksis uavgjort.

Brenning av CD var unnagjort på 3:26, mens ripping tok 3:03. Dette er bra tider, men Plextor er omtrent et halvt minutt raskere i begge disipliner.

Konklusjon

Nec ND-2500A er en høyst kapabel brenner, den er klart raskest på DVD+RW, og ellers er den også blant de beste, men ikke alltid på pallplass.

Den kan leveres med et glimrende utvalg av programvare, den er også meget stillegående, og prisen på bulk-utgaven er i skrivende stund omtrent 6 hundrelapper lavere enn tilsvarende fra Plextor.

Ikke akkurat noe dårlig kjøp, med andre ord.

Her finner du sammenligningen av DVD-brennerne

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer