Nec Versa Lite FX

Dette er den første bærbare PCen vi har fått inn til test fra Nec. Det er en maskin med masse personlighet, og ganske mye eleganse.

Publisert

Utseendemessig er dette den flotteste maskinen vi har hatt inne til test i denne omgangen. Ved å blande mørkegrå og sølvfarget plast med rette og rene former, har Nec klart å gi Versa Lite FX et tidløst og flott utseende. Dette inntrykket blir dessverre forringet når vi tar på maskinen. Den er nemlig litt tynn og dekslet gir etter når du trykker på det.

Spesifikasjoner

Nec Versa Lite FX har en 12,1" skjerm som kan vise 800x600 piksler i opp til 24 biters (millioner av) farger. Det er ingen muligheter for å drifte to skjermer samtidig.

Tastaturet er temmelig flatt, men allikevel ganske behagelig å skrive på. Tastene er store og rimelig godt atskilte, men vi likte ikke så godt at de var så flate. De burde hatt en grop på overflaten, slik som taster vanligvis har, som hjelper fingertuppene dine når du skriver uten å ha blikket festet til tastaturet hele tiden.

Vekten er svært gunstig, så lenge du klarer deg uten CD-spiller og diskettstasjon: bare 1,5 kg. Volumet er like gunstig, med 1700 cm3, og i høyden måler maskinen så lite som 2,7 cm.

Inni maskinen finnes en forholdsvis ordinær konfigurasjon, med Pentium III 400 MHz-prosessor, 64 MB internminne og 6 GB harddisk. Dette er slett ikke dårlig, men det er et godt sprang frem til de kraftigste maskinene vi har testet. Samtidig er dette gode egenskaper for en så liten maskin – ultraportable PCer (som er den klassen denne maskinen hører hjemme i) har vanligvis betydelig dårligere konfigurasjon enn store bærbare PCer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer