Nec Versa T400

En ekte tablet PC har verken tastatur eller mus. All styring og inntasting skjer via den trykkfølsomme skjermen. Versa T400 fra NEC representerer utvilsom det lekreste vi har sett i denne klassen.

Nec Versa T400
Publisert
Sist oppdatert

For uinnvidde kan vi fortelle at tablet PC er en blanding av en bærbar PC og en notisblokk. Den skiller seg først og fremst fra en bærbar PC ved at den har en trykkfølsom skjerm, og er laget med tanke på å kunne brukes helt uten tastatur og mus. Med en medfølgende plastpenn med magnet-tupp kan du trykke direkte på ikoner og menyer, og skrive dokumenter og notater direkte på skjermen som på et vanlig papirark. Kråketegnene dine gjenkjennes og konverteres til tekst av operativsystemet i tablet PCen. Et trykkfølsomt, virtuelt tastatur er en alternativ løsning.

Hvem har bruk for den?

Å argumentere for å kjøpe tablet PC for at det skal være enklere å ta notater, blir for tynt, noe som også er konklusjonen i en rapport utarbeidet av Gartner Group. Det har allerede vært flere notatblokk-PCer på markedet i mange år. Ingen er blitt store kommersielle suksesser. Blant dem som smertelig har fått erfare dette, finner vi blant andre Sony og IBM.

Stående arbeid

Den største fordelen med tablet PC, slik vi ser det, er at den kan brukes når du står oppreist - i vertikal arbeidsstilling. Du holder maskinen med en hånd, og skriver med den andre, noe som er vanskelig, og dessuten risikabelt med en bærbar PC. Målgruppene er lett å tenke seg, journalister, studenter, varehandel, transportselskaper, selgere og andre grupper som ofte arbeider stående og gående. Men da må tablet PC tilby noe mer enn PDAen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer