Ned.IT VC8100Z

MINITEST: Åtte megapiksler til snaue femten hundre kroner er sjelden vare. Men er kameraet godt nok?

Publisert
Sist oppdatert

Vi har i det siste tatt en liten titt på kameraer i den nedre delen av prissiktet til rundt 1000-1500 kroner. Vi har allerede testet ut Nikon CoolPix L4 og Fujifilm A500, men er kameraet fra Coop godt nok til å tukte de mer kjente merkene?

Kameraet fra Ned.IT er et OEM-kamera. Det vil si at det lages av et opphavsfirma, men brandes av andre. Ned.IT fra Coop er identisk med Advent-kameraet fra Elkjøp (Elkjøp er to hundrelapper billigere) – faktisk har kameraet rundt tjue forskjellige navn rundt om i Europa. Så vidt vi kan se (etter litt Googling) er kameraet egentlig tysk og heter Praktica, men lages i Kina.

Utvendig virker kameraet for så vidt ganske robust, selv om detaljene hinter om at kameraet er billig. Huset er laget av sort plast og er ganske tungt, med sølvfargede knapper som er litt tunge å trykke inn og har et litt billig preg. På den positive siden finner vi alle knappene vi ønsker å finne – piltaster for navigering i menyer, en velfungerende zoomkontroll, en knapp for å bytte mellom avspilling/opptak og knapper for både meny, display og bytte mellom film og lyd. Positivt er det også at piltastene fungerer som hurtigtaster ved opptak, slik at det er lett å stille blits, selvutløser og makromodus. Kameraet har i tillegg åtte forskjellige opptaksprogrammer, og det er også mulig å justere eksponeringskompensasjon, følsomhet og hvitbalanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer