Need for Speed: Hot Pursuit 2

Fra Ford til Ferrari: Need for Speed er tilbake, og byr på både moro og frustrasjoner.

Need for Speed: Hot Pursuit 2
Publisert
Sist oppdatert

Need for Speed-spillene har vært med oss lenge, og utviklerne har flere ganger levert noe av det ypperste innen arkade-bilspill. Fro en del år tilbake kom NFS-spillet med undertittel Hot Pursuit, der en av oppgavene var å kjøre fra aggressivt politi som prøvde å stoppe deg. Denne ideen blir nå videreført i en oppfølger, som blir sluppet til både PS2, PC, GameCube og XBox.

Vi har konsentrert oss på GameCube-versjonen av spillet, som er temmelig lik både XBox- og PC-versjonene. PS2-versjonen har derimot blitt utviklet av et annet selskap, og er på mange måter overlegen de øvrige utgavene. Konseptet er likt, men mange detaljer er forskjellige – det kommer vi imidlertid tilbake til.

Hot Pursuit 2 kan spilles på mange forskjellige måter: Hot Pursuit- og Championship-variantene byr på enormt mye spillbarhet og variasjon, og i tillegg til disse kan du kose deg med en lang rekke andre modi.

Purken kommer

Hot Pursuit-delen er selve kjernen i spillet. Du spiller gjennom en lang rekke oppdrag som gir deg tilgang til forskjellige biler og baner. Det er til sammen 33 oppdrag, samtlige like fartsfylte og spennende. Problemet er at politiet konstant er ute etter deg, og effektivt prøver å stoppe din suksess. Politibilene er like raske som ditt kjøretøy, og vil hele tiden forsøke å dytte deg ut av veien, eller sette opp sperringer hvis det blir nødvendig.

Heldigvis gir de som regel opp forfølgelsen etter en stund, men juble ikke for tidlig – etter noen hundre meter i frihet dukker det alltid en ny politibil opp. Det lønner seg å lytte til politiradioen, da en del nyttig informasjon om de blåkleddes bevegelser ofte blir formidlet der.

Need for Speed: Hot Pursuit 2


I tillegg til å rømme fra lovens lange arm må du selvfølgelig vinne racet, og helst unngå å kollidere med de mange motkjørende bilene. Det hele blir hektisk, intenst og spennende.
Hot Pursuit-delen er underholdende, men kan bli vanskelig. Heldigvis finnes det et Championship-modus, som bygger på samme ideen og har også 33 forskjellige oppdrag å velge mellom. Her snakker vi imidlertid mer tradisjonell racing, uten plagsom purk.

Til slutt kan du altså velge mellom en lang rekke single race-muligheter, der du selv kan velge antallet motstandere, bane, om det skal være politi med og så videre. Du kan selvsagt også spille som politi selv, noe som er temmelig underholdende.

Det er svært mange biler å velge mellom i spillet, og alle er selvsagt lisensierte fra ekte produsenter. Det begynner naturligvis med beskjedne modeller, og etter hvert som du har tjent nok penger får du muligheten til å anskaffe deg noen riktig så heftige biler. Pengene får du ved å vinne løp eller komme deg unna politiet.

Bra design, trist grafikk

Banene er noe av det viktigste i et bilspill, og her skuffer ikke Hot Pursuit 2. Det er mange baner med, de er veldig lange og har i tillegg massevis av snarveier og andre overraskelser. Det viktigste er å lære seg banene utenat, for det er spesielt de mange snarveiene som ofte avgjør om du vinner eller taper.

Need for Speed: Hot Pursuit 2


Selv om banene er ypperlig designet, er fremstillingen lang verre. Grafikken i spillet er dessverre direkte skuffende. Selve bilene er nydelig modellert, men banenes teksturer, objekter langs veikanten og andre bakgrunnselementer er ikke bra nok. Det hele minner ofte om førstegenerasjons PlayStation 2-spill, og ikke en konsoll som er mye mer avansert. På toppen av det hele er tydeligvis grafikkmotoren lite optimalisert, og det hakker stadig vekk. Det er heller ikke noe man hadde forventet seg fra et slikt spill, og vi kunne ønsket at utviklerne hadde tilbrakt litt mer tid med denne delen av jobben.

Lyden er for så vidt god, og spillet har mange musikkspor fra diverse alternative rockeband. Hvorvidt du synes musikken er bra er jo naturligvis en smakssak, så vi skal la være å kommentere det videre. Lydbildet ellers er temmelig overbevisende, med flotte motorlyder og sirener som truende nærmer seg bakfra.

PS2 eller resten?

Som nevnt er PS2-versjonen av spillet ganske forskjellig fra de andre plattformene. Visse elementer som for eksempel poengberegning foregår annerledes, det er flere biler å velge mellom og grafikken er bedre. Det er synd at de mer teknisk avanserte plattformene får en svakere versjon av spillet, bare fordi PS2 er den foretrukne konsollen hos Electronic Arts.

For å oppsummere GameCube-versjonen: Vi hadde det mye gøy med spillet og koste oss med de mange spillmodi, banene og bilene. Likevel er vi skuffet over den tekniske underlegenheten til spillet og vet at Hot Pursuit 2 kunne vært så mye mer. GameCube har ikke mange bilspill å velge mellom, og vi kan av den grunn nesten anbefale dette. Du bør likevel prøve det ut på forhånd, før du bruker penger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer