Nettsvindel

Nei, du kan ikke vinne en Audi eTron

Lokker med flott premie, men NorSIS mener det bare er svindel.

VÆR OBS: Kommer du over en slik konkurranse på Facebook, er det lurest å skrolle videre. Skjermbilde: Dinside.no
VÆR OBS: Kommer du over en slik konkurranse på Facebook, er det lurest å skrolle videre. Skjermbilde: Dinside.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Facebook-svindler finnes i mange forskjellige varianter, noen mer åpenbare enn andre.

Dinside har fått tips om en konkurranse i regi av et selskap kalt Quizemz, hvor det deles ut en Audi eTron, en bil med en verdi fra 600 000 kroner og oppover.

Tipseren reagerte på at over 200 personer har oppgitt fødselsdatoen i kommentarfeltet på konkurransen, men det er faktisk ikke det problematiske med denne, selv om det også kan være lurt å holde for seg selv.

Trekker 125 kroner ukentlig

Når man trykker på lenken, kommer man til en side hvor man må gi fra seg telefonnummeret sitt. Når det er bekreftet, har man tegnet seg opp på et quizabonnement hvor man trekkes 125 kroner ukentlig.

«For å få premiere må du svare på spørsmål på kortest mulig tid gjennom hele konkurranseperioden», heter det i retningslinjene for konkurransen som står oppført i liten skrift nederst på siden.

Ved å oppføre retningslinjene holder Quizemz seg trolig innenfor lovverket, ifølge seniorrådgiver Vidar Sandland i NorSIS.

- Men jeg ser på dette som svindel. Hele poenget er å tjene penger på deg, sier Sandland til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer