Nero – nytt CD-brennerprogram

Trenger du et mer avansert program enn det som fulgte med CD-brenneren din? Kanskje du bare har et gammelt program du nesten er fornøyd med? Nero, fra Ahead Software, er et moderne program som har de fleste mulighetene og litt til.

Nero – nytt CD-brennerprogram
Publisert

Nero er relativt nytt på det norske markedet. Det er firmaet Storewell A/S på Kongsvinger som importerer programmet, og det leveres også sammen med CD-brennere. DinSide mottok Nero sammen med 1909">8X-brenneren fra Rimax, og har testet det ut også sammen med flere andre brennere.

Stort typegalleri

CD-en finnes etterhvert i svært mange formater. Disse kan du lese om i en 930">egen artikkel, og Nero støtter dem alle.

Det som er spesielt tiltalende med Nero er at det er et svært oversiktlig og greit program. Både de enkle og avanserte valgmulighetene presenteres på en begripelig måte, og man trenger ikke å forholde seg til flere valg enn nødvendig.

Av interessante formater som håndteres spesielt elegant, vil vi nevne Bootable og Hybrid (kombinasjon av Mac og Windows).

Bootable vil si at du lager en CD som nyere PCer kan starte opp fra. Dette kan være praktisk å ha som en ekstra sikkerhetsforanstaltning. For at dette skal fungere må CDen inneholde enten en identisk kopi av filstrukturen på en oppstartsdiskett (flopppy image), eller en tilsvarende kopi av en harddisk med systemfiler. Nero støtter begge variantene og gjør prosessen svært enkel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.