Nero 7.5 blir nesten alt du trenger

Om få dager lanseres multimedie- og brennepakken Nero 7.5. Vi har snakket med den europeiske toppsjefen om den enorme programpakken, piratkopiering og utsiktene fremover.

Patrick Peeters er General Manager i Nero AG.
Patrick Peeters er General Manager i Nero AG. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av 10 år har det tyske selskapet Nero AG rukket å bli verdens største leverandør av programvare for CD- og DVD-brennere. Det startet med programmet Nero Burning ROM, på et tidspunkt da det tok 40 minutter å brenne en CD, om man da var så heldig å ikke strande med feilbrenning og en ødelagt CD underveis (det hendte OFTE). NBR sørget derimot for en viss stabilitet, uten for mye mikmak, og ble raskt en favoritt - ikke bare hos sluttbruker, men også blant brenneprodusenter, som stadig oftere valgte Nero som bundlet programvare.

Men Nero-suksessen handler ikke bare om stabilitet. Etter hvert har nemlig Nero Burning ROM bare blitt en liten brikke i et enormt programkonsept, som i dag består av 21 programmer. Ikke bare brenneprogrammer, men også en rekke multimedieapplikasjoner, inkludert video- og lydredigering, videoavspiller og et komplett mediesenter. Alt dette uten at prisen har steget en krone.

- Noen vil alltid piratkopiere

Til tross for at prisen på pakken er så lav som 559 kroner inkl mva, velger likevel mange å piratkopiere.

- Vi har 200 millioner registrerte brukere, men kanskje minst like mange som ikke er registrert. Det gjør naturligvis vondt, men samtidig må vi stille oss spørsmålet: vil vi at disse heller skal bruke konkurrentens programvare? Noen vil aldri betale for programvare, men de kan likevel være viktige med tanke på å spre budskapet, forteller Patrick Peters til DinSide Data. Toppsjefen i Nero AG er på snarvisitt til Norge, og avlegger DinSide-redaksjonen et besøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer