Nero InfoTool

TIPS: Ønsker du å vite hvor rask DVD-brenneren din er, hvilke plater den takler - eller om den kanskje klarer å lese Blu-ray og HD-DVD? Da kommer du ikke utenom dette lille gratisprogrammet.

Publisert
Sist oppdatert

Vi får stadig spørsmål fra lesere om DVD-brennere, formater og utfordringer knyttet til plater og kvaliteten på disse. Noen spørsmål har enkle svar, andre er mer komplekse, for ikke å si umulig å besvare - for eksempel om brente CDer og DVDer vil være leselige om 20 år.

Det finnes imidlertid noen verktøy som kan hjelpe deg langt på vei. Når det gjelder hvilke plater nettopp din DVD/CD-brenner takler (DVD+R, -R, -RW, -RAM, DL, etc), og hvor rask den brenner disse platene, er det lille gratisverktøyet InfoTool fra Nero et uvurderlig hjelpemiddel.

Programmet inneholder også mye annen informasjon, for eksempel hvilke drivere, video- og lydkodeker som er installert på systemet. Men den kanskje mest interessante ekstrainformasjonen finner du under arkfanen "Plate". Har du en tom plate i brenneren din, får du informasjon om kapasitet, hvor høy brennehastighet den tåler, og sist men ikke minst, du får vite "Manufacturer ID", dvs produsent og typebetegnelse. For selv om det står That's Write, Samsung eller et annet kjent navn trykket på platen, er det ofte helt andre som har stått for produksjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer