Neste generasjon bærbare

Bærbare PCer kan bli bedre - mye bedre.

Neste generasjon bærbare
Publisert
Sist oppdatert

Bærebare PCer har tatt over, for mange er det den eneste maskinen, noen har flere og de som ikke allerede har kommer til å kjøpe. Årsakene til dette vet vi alle, det er nettbruken og nettilgang nesten over alt.

Stadig lavere priser er en viktig del av bildet, og en av grunnene til dette er at trådløs tilgang ble en del av maskinplatformen for bærbare. Dette skjedde først og fremst med Intel Centrino, som kom i 2003 og integrerte støtte for trådløst med lavere strømforbruk og bedre ytelse.

Veksten i antall maskiner og brukere av bærbare på nettet viser ingen tegn til å stagnere, snarere tvert i mot. Den ser ut til å doble seg i løpet av 2 år!

Internettilgang har nå blitt blant de aller viktigste forbindelsene vi har, det er bare strøm og vann/avløp som er viktigere.

Og i motsetning til disse vil vi helst selv bære med oss apparatene vi bruker til nettilgang, de er en del av vår personlige utrustning.

Teknikken blir smartere

Mens strømforsyningene til de heftigste stasjonære PC-ene blir stadig større på grunn strømsultne grafikkort, har bærbare PCer blitt stadig mer beskjedne i strømforbruket. Dette skyldes bedre overvåkning og styring av de forskjellige enhetene som maskinen består av, de slås av eller kjører langsommere når de ikke er i bruk: Skjermene dimmes ned og slås av etter en stund, disker spinner ned og starter først når det er behov for data osv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.