Neste generasjon DVD-avspilling fra Creative

Creative har vært på markedet med sine Dxr2-baserte DVD-ROM-kit lenge. Denne gangen oppgraderer de både DVD-ROM-leseren og dekoderkortet.

Neste generasjon DVD-avspilling fra Creative
Publisert

Creatives nye PC-DVD Encore 6X inneholder mange nyheter. Både dekoderkortet og DVD-ROM-leseren er ny.

Nytt dekoderkort

Dxr3-kortet er Creatives fjerde generasjons DVD-dekoder. Det lar deg spille av DVD-filmer på selv den enkleste PC. Kravet er minimum 133 MHz Pentium. Kortet tar seg av dekoding av både lyd og bilde. Selve PCen belastes nesten ikke i det hele tatt.

Kortet har utgang for TV (opp til 800x600) og lyd i forskjellige former. Lyden som leveres er enten analog eller digital. Den analoge lyden kan enten kobles til lydkortet eller en vanlig forsterker med eller uten Dolby Surround. Den digitale utgangen støtter Dolby Digital eller AC-3 som nå i praksis har blitt standard for digital filmlyd på DVD.

Du kan for eksempel koble AC-3-utgangen til Creatives eget Cambridge SoundWorks DeskTop Theatre 5.1. Dette høyttalersettet, som har en subbass og fem satelitthøyttalere, har også innebygget AC-3-dekoder.

Ny DVD-ROM-leser

Creatives PC-DVD 6X drive er også ny. Den selges både som en del av DVD-pakken og separat. Med 6X-hastighet på DVD-lesing stiller den i samme klasse som Pioneer. Likevel er CD-hastigheten bare 24X. Det er litt svakt nå som alle konkurrentene leverer 32X.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer