Neste generasjon Intel-prosessor

Flere detaljer om Intels "Willamette" – neste generasjons 32-bits prosessor – er lekket ut. Det er nye løsninger i alle kretser som omgir prosessoren, både selve brikkesettet og minnet.

Neste generasjon Intel-prosessor
Publisert

Intel sprer seg i flere retninger for neste generasjon prosessorer. Merced er basert på IA-64, som er en helt annen arkitektur enn x86-serien som har utviklet seg fram til dagens Pentium III. Videreføring av 32-bits arkitekturen kalles IA-32, og den neste generasjonen prosessorer starter med brikken som foreløpig går under navnet Willamette.

Enda en ny sokkel?

Denne generasjonen bryter med tidligere design, og vil sannsynligvis bruke en ny sokkel med flere pinner – muligens hele 450. Til sammenligning bruker Intel i dag ”Socket 370”, og ”242 Contact Slot Processor” som er det nye navnet på det vi tidligere kalte ”Slot 1”. Navnet forteller nå hvor mange ledere som finnes i kontakten.

Mange av pinnene brukes riktignok til strømforsyning og jordforbindelse for de forskjellige deler av prosessoren, og fungerer parallelt i grupper for å jevne ut belastningen.

Dual Rambus

Kommunikasjonen med minnet kommer til å foregå i to Rambus-kanaler, og det nye brikkesettet har kodenavnet Tehama. Dette vil gi en vesentlig raskere minnetilgang, noe som er en av de største flaskehalsene i dagens PC-arkitektur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer