Neste generasjon Pentium 4 lansert, priset og testet

Intel har nå forsynt pressen med offisiell informasjon og prisinfo om den nye Pentium 4-generasjonen. I tillegg har de delt ut et antall eksemplarer for test til den harde kjerne av nettsteder som tester komponenter. Her er en oversikt.

Neste generasjon Pentium 4 lansert, priset og testet
Publisert
Sist oppdatert

Vi skrev for kort tid siden om lanseringsplanene for nye prosessorer, både fra AMD og Intel. Nå har Intel sluppet februarkolleksjonen, og det er bare snakk om litt tid før leveransene er framme hos distributørene.

De nye prosessorene er basert på en mer effektiv 90 nanometers produksjonsteknikk, som gir et langt større antall prosessorkjerner på hver silisiumskive. Disse er nå 12 tommer i diameter og representerer den ypperste produksjonsteknologien Intel hittil har utviklet.

Falske forventninger?

Poenget med en ny prosessorgenerasjon er mangesidig. Den skal gi raskere prosessorer og være mer konkurransedyktig. Det innebærer at den enten må være billigere å produsere, eller så mye bedre at den kan selges til en høyere pris.

Men i virkeligheten er det ikke alltid snakk om enten/eller. Det er snakk om å få til en overgang mellom to produktgenerasjoner som går for seg så smidig som mulig for alle parter. Dette gjelder ikke bare Intel selv, men også alle distributørene og PC-produsentene - og brukerne som skal kjøpe nye PCer.

Derfor representerer ikke den første lanseringen av nye Pentium 4 en dramatisk forbedring i ytelse, prisen er den samme for modeller med samme klokkefrekvens som forgjengeren, og den er kompatibel, i hvert fall med en god del av eksisterende hovedkomponenter som inngår i en PC, først og fremst hovedkort og minne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer